Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är han amerikanen Dragons söker?

På söndag fyller amerikanen Ray Willis 26 år när Sundsvall Dragons möter Pernu i Estland.
Ray Willis?
– En allroundspelare som är 198 centimeter lång och som vi har gett ett tryout-kontrakt på en månad, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

En jänkare blir alltså två på andra sidan Östersjön.

I Estland får Dragons och Jordan Downing stifta bekantskap med Ray Willis.

En amerikan från Atlanta som mäter 198 centimeter över havet, men som har en räckvidd på ytterligare 14 centimeter.

– Som jag har sagt tidigare är det en allroundspelare. En "position-tre-kille". Han påminner lite om vår lett Erneste Kalve, men är lite mindre och lite snabbare, säger coach Hansson.

Willis spelade senast i Australiens sommarliga med Gladstone Port City Power, men har tidigare i karriären spelat både i Israel (Maccabi Beér Yáakov, Elitzur Yavne) och i Finland (Kauhajoen Karhu).

– När han spelade i finska högsta ligan snittade han 16 poäng och sju returer. Det är riktigt bra siffror, säger Hansson.

Willis ansluter till Dragons trupp under matchlägret i Estland och kommer alltså att debutera på fredagen när estniska Auduentes står för motståndet.

– På en månad kommer vi att få en bra bild av Willis och därefter vet vi om han är den vi söker. I så fall förlängs kontraktet, säger Tommie Hansson.

Hansson som har samtliga spelare med sig till Estland, utom lagkaptenen Hlynur Baeringsson, som spelar EM-slutspel med sitt Island.

Däremot finns det ett frågetecken för William Gutenius.

– William fick en smäll i träningsmatchen mot Jämtland och åkte på en lättare hjärnskakning. Han mår bättre nu efter att ha tagit det lugnt, vi får se hur han reagerar på uppvärmningen under fredagen, säger Tommie Hansson.

Mer läsning

Annons