Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barton glödhet i Ådalen

/

Sundsvall Dragons tog en ny vinst mot Nässjö. Och man gjorde det i Ådalshallen i Kramfors.
– Det var jättekul att komma hit och spela inför så mycket folk. Och speciellt roligt att det var så många ungdomar på plats, säger Sundsvall Dragons Daniel Eliasson efter 87-83.

Annons

Det blev en stor publiksuccé när Sundsvall Dragons gästspelade i Kramfors. Ådalshallen var i det närmaste fullsatt, lite över 700 åskådare, och publiken fick se en rolig och händelserik match.

– Det var kul att vi kunde bjuda publiken på så många poäng, säger Daniel Eliasson.

– Det var fantastiskt roligt att få vara här och spela. Jag har aldrig varit i Kramfors förut. Det är en fin stad och större än jag trodde.

Daniel Eliasson är från Kalix.

– Jag har läst på och Kramfors har haft bra basket förut. Och det är bra om vi kan få upp ögonen för basket i staden igen och att mer ungdomar börjar spela.

Sundsvall Dragons har två vinster mot Nässjö på drygt en vecka. Dessförinnan hade Nässjö fyra raka segrar.

– Vi hade en dipp mot Jämtland. Sedan har vi tränat bra i två veckor och sedan fick vi upp aggressiviteten och lagspelet igen, förklarar Daniel Eliasson.

Daniel Eliasson satte en viktig trea med drygt fyra minuter kvar som betydde 78–71.

– Det var skönt att få i det skottet. Andre (Nilsson) var inside och han drog på sig tre gubbar. Jag stod och mös ute vid trepoängslinjen och fick god tid på mig.

Charles Barton var matchens lirare.

– Han är i riktigt flow nu. När han sätter sina skott utifrån går det inte att stoppa honom. Han är så snabb med bollen, berömmer Daniel Eliasson.

Charles Barton satte hela 31 poäng och var matchens överlägset bästa poänggörare.

Hur bra är Sundsvall Dragons i år?

– Jag tycker att vi är på rätt väg. Det är klart att det är tidigt på säsongen. Det är bara att fortsätta att träna hårt så tror jag att vi kan gå ganska långt, säger Daniel Eliasson.

Viktige Dartaye Ruffin i Nässjö stukade foten tidigt i matchen. Det är en av lagets få stora spelare och givetvis var det ett hårt avbräck för Nässjö.

Mer läsning

Annons