Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berkö tror på Sundsvall

Han har varit med hela vägen — från division II till SM-final. Nu hoppas Stefan Berkö att Sundsvalls resa stannar högst upp på pallen. — Det vore jättekul om Dragons tog guldet, säger 39-åringen, som även har ett förflutet i motståndaren Södertälje.

Annons
Stefan Berkö har varit med under hela Sundsvall Dragons långa resa mot SM-finalen. Så när som på ett par avstickare under årens lopp har han varit Sundsvall trogen både som spelare och publik.
Det började i division II med KFUM Sundsvall, och fortsatte i division I i Sundsvall och Stockholmspolisen innan det kom en förfrågan om att spela med Sveriges bästa lag 1992.
Det var Södertälje och naturligtvis tog han chansen.
De hade tagit två SM-guld i rad och hade så ett himla bra lag. Jag fick inte spela så mycket, snittade nog fem minuter per match, minns Stefan.
Det blev ett nytt SM-guld för Södertälje, men han längtade tillbaka till Sundsvall. Så han vände hem och var med om att föra upp klubben i högsta serien.
Under åren har han lirat med många olika spelare. I Sundsvalls färger bland annat med Peter Theiz och JD Sanders, som numera spelar i Södertälje.
För fyra år sedan fick Berkö sluta efter att ryggen sagt ifrån.
Sedan dess är det mycket av spelet i de båda lagen som förändrats.
I Södertälje var det väldigt upprutat med ett strikt spelsystem. Nu spelar de friare och mer aggressivt. Sundsvall har ligans bästa pointguard i James Miller, han ger den där extra passningen som de andra spelarna så väl behöver.
Stefan Berkö har sett Sundsvall Dragons en hel del i år. Han är övertygad om att man kan nå det efterlängtade guldet.
De var strået bättre är Södertälje senast och det är roligt att se att de fattar så bra beslut när de spelar. Det ser väldigt bra ut.
För egen del var det en rejäl omställning att sluta med basketen.
Jag saknar det varje dag, säger han och fortsätter:
Varje gång det är match vill man gå in och spela själv. Men jag skulle nog max klara en halv minut i det där tempot, säger Berkö och skrattar.

Mer läsning

Annons