Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Stjärnan vill utomlands

/
  • Hlynur Baeringsson kom till Sundsvall Dragons 2010. Nu kan han lämna klubben.

Han är en av Basketligans största stjärnor och Sundsvall Dragons stora nyckelspelare.
Nu vill tidigare guldhjälten Hlynur Baeringsson vidare i karriären.
– Mitt mål är att hitta något i Europa, säger islänningen.

Annons

Sundsvall Dragons har i sitt lagbygge prioriterat att förlänga kontraktet med lagkaptenen och nyckelspelaren Hlynur Baeringsson – fram tills nu.

Klubben vill fortfarande behålla sin stjärnspelare, men har valt att gå vidare med lagbygget efter att Baeringsson lämnat besked om sina tankar inför kommande säsong.

– Hans prio är att hitta något ute i Europa och avsluta karriären där, och det kan man förstå, säger Dragons coach och sportchef Tommie Hansson.

– Vi kommer inte att ersätta Hlynur det första vi gör, men vi kommer inte att börja bygga laget som att han är kvar heller. Om han inte stannar kommer vi ta in en ersättare, men vi väntar lite med det, fortsätter han.

Hlynur Baeringsson höll under tisdagen på att flytta ur sin lägenhet i Sundsvall för att på onsdagen åka hem till Island med sin familj. Om han kommer tillbaka till Sundsvall och Dragons är i högsta grad oklart.

– Mitt mål är att hitta något i Europa, men jag kommer inte ta vad som helst, säger Baeringsson.

Islänningen vill hitta en helhetslösning som passar familjen.

– Jag kommer ha ganska hårda krav. Det handlar inte bara om basket och pengar utan allt runt omkring för min familj. Och om jag inte hittar något bra så kan jag komma tillbaka till Sverige, för vi har det väldigt bra här. Jag kommer inte flytta bara för att flytta.

Är Sundsvall Dragons ett alternativ i så fall?

– Sundsvall är ett alternativ i så fall, men jag har inte förhandlat med någon klubb i Sverige ännu.

Hlynur Baeringsson kan med andra ord ha gjort sin sista match i Dragons.

– Om det skulle vara så att jag spelat sista matchen så är det tufft att flytta. Det är många människor man träffat här och vi har haft tur med skola och sådant för våra barn. Jag kommer alltid minnas den här tiden om det blir så att jag inte kommer tillbaka nästa säsong, säger islänningen som nu hoppas på ett nytt äventyr innan karriären är över.

– Jag fyller 33 år och har kanske två-tre år kvar på en hög nivå. Jag vill inte titta tillbaka om tio år och ångra något. Sedan får vi se om det finns något därute, säger han.

Mer läsning

Annons