Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby i kvartsfinalen väntar Dragons

Sundsvall Dragons grejade tredjeplatsen i A1 — samtidigt skrällde Jämtland i A2.
Nu möts lagen i kvartsfinal.
— Jämtland har passat oss bra tidigare, säger Dragonscoachen Christer Stjernborg.

Annons
Inför gårdagskvällens match mellan Sundsvall Dragons och Södertälje Kings var det mycket som stod på spel. Lagen fajtades om andra, tredje och fjärde plats i A1-serien.
Och därmed slogs de om att få lättast möjliga motstånd i kvarten.
I och med att Solna vann sin match tog Solna hand om andraplatsen. Och då Dragons besegrade Södertälje med 9780 så snodde Drakarna tredjeplatsen och slipper då möta Norrköping i kvarten ett lag som man haft svårt för under seriespelet.
Vad tycker du om att ni slipper Norrköping?
Det är dom som slipper oss, flinar Stjernborg.
Jämtland vann överraskande över 08 Stockholm och tog därmed förstaplatsen i A2. Så den 2 mars inleds kvartsfinalspelet i Sundsvalls sporthall.
Om man ställer Norrköping mot de tre bästa lagen i A2 så är det en klar skillnad på alla sätt och vis. Även resemässigt, säger Stjernborg utan att vilja påstå att man fick lättast möjliga motstånd.
Om Dragons vinner kvarten i bäst av fem matcher blir det sedan Solna i semifinal.
Jag hade hellre haft Plannja än Solna i semi, konstaterar Stjernborg.
Gårdagens match då?
Det var betydligt mer dramatisk än vad siffrorna visar. För det var först på slutet som Dragons drog ifrån.
En av dem som var matchvinnare var Michael Palm. Han fick den tuffa uppgiften att brottas med exdraken JD Sanders. Och det var inte lätt.
Jag spräckte läppen och fick några armbågar i ansiktet. Men det är ändå kul, det är så här som det ska vara, kommenterar Mike.
Han svarade för ett jättejobb mot Sanders och när denne var bänkad fick Palm större utrymme. Han svarade för 13 poäng i sista quartern och det var då som Dragons drog ifrån.
Enligt Stjernborg var det långe Joakim Kjellbom som var nyckeln i försvarsspelet. Laget har haft problem med just returerna tidigare. I går blev det 50 returer, varav Kjellbom tog 13.
Han spelade ett fantastiskt försvar. Och även Palm stod upp mot de stora killarna, säger Stjernborg.
Södertälje såg ut att ta ett litet grepp om matchen i första quartern. Men när Adam Alexander och Henrik Carlsson spelade som om det gällde livet i början av andra, ja då vände Dragons.
Och den ledningen släppte hemmalaget aldrig.
Södertäljes lagkapten och forne Dragonsspelaren Peter Theiz var besviken.
De sköt fler straffar än vi och tog fler returer. Vi försökte både med zonförsvar, man man och att ta fouls, men inget hjälpte. De var duktiga, säger han.
Och hans tränare Torbjörn Gerkhe har nu en kvartsfinal mot Norrköping att se fram emot.
Det skrämmer mig inte. Men om vi inte får ihop vårt spel till 100 procent så blir det ingen final för oss. Så enkelt är det, säger han.

Mer läsning

Annons