Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Donta nytt namn i Sundsvall Dragons

/

Han älskar att ta för sig, göra poäng och definitivt att sätta sista avgörande skottet. Dragons nye pointguard, Donta Richardson, är på plats.

Annons
I tisdags blev det klart att Sundsvall Dragons värvat färdigt inför säsongen. Och i går dök 24-åringen från Colorado Springs i USA upp i Sundsvall, bara en kort stund innan eftermiddagsträningen.
Laddad till tänderna inför sin uppgift.
Det finns ingen anledning att vi inte ska kunna gå till final i år igen och dessutom vinna den här gången, säger han.
För Donta stod det mellan spel i Sverige, Polen och Frankrike. Till slut valde han svenska Sundsvall.
För mig som amerikan gäller det att hitta ett lag med samma spelstil och filosofi som mig. Och Sundsvall och deras system verkar passa mig. Jag får större möjligheter här.
Donta beskriver sig som en poänggörande pointguard med en ganska aggressiv spelstil.
Vad gör du om det är mindre än en minut kvar av matchen och det är väldigt jämnt?
Jag tar definitivt sista skottet om jag har läge. Det har jag inga problem med, utan det är så jag spelar, ler Donta.
De senaste två åren har amerikanen spelat i Ungern och Cypern där han snittat omkring 20 poäng per match. För Donta är det nu första gången han kommer till ett lag som är engelsktalande. I Sundsvall sker all kommunikation på träningarna på engelska.
Det är kanonbra. Jag har haft tolk tidigare, men det är svårt när man inte förstår. Och här kanske tv-programmen är på engelska också...
Sundsvall är ett steg i karriären för Donta. Sommarspelet med NBA-laget Detroit Pistons har gett mersmak.
Jag var där i somras och vill definitivt tillbaka. Och då är det nyttigt att resa runt i olika länder och se spel från olika synvinklar, säger han.
Dragons klubbdirektör Anders Jansson konstaterar nu att det förhoppningsvis är färdigvärvat inför den här säsongen. Han jämför Donta med fjolårets succévärvning James \"JJ\" Miller.
Donta är grövre än James men med samma spelstil. Det är en racerbil, säger han.
På fredag åker laget till Holland för träning och matchning inför seriestarten. Där ansluter även klubbens andra amerikan Tejay Anderson.

Fakta/Donta Richardson
Ålder: 24.
Längd: 188.
Position: Pointguard.
Tidigare klubbar: 19992001: Sheridan College, 20012003: University of Wyoming, 2003-2004: Ydra Asfalistiki ENAD Nicosia, Cypern, 2004-2005 Pecs VSK Panthers, Ungern.
Meriter: Draftad av Brevard Blue Ducks 2003 som nia i första rundan. 20,8 poäng i snitt per match i fjol i ungerska A-divisionen, 24,2 poäng i snitt per match i cypriotiska ligan året innan.

Mer läsning

Annons