Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons får NBA-klass på sitt läger

/
  • Mike Wilhelm. För 15 år sedan startade allt i Sundsvall, nu är han tillbaka för att dela med sig av 15 års erfarenhet från världens bästa basketliga NBA.

För 15 år sedan lämnade Mike Wilhelm Sundsvall. Nu är NBA-coachen tillbaka där tränarkarriären började. För att lära Sundsvalls 13-18-åringar basket.

Annons
Chigaco Bulls är antagligen mest kända för att legenden Michael Jordan spelade där. Men för den inbitne är också Mike Wilhelm ett namn som låter bekant.
För 15 år sedan inledde han tränarkarriären i Sundsvall. Nu är han tillbaka för att hålla i Dragons NBA camp som assisterande tränare för storlaget Chicago Bulls. Och detta trots att han faktiskt har semester.
Det känns bra att vara här. Nu får jag se var talangnivån går här samtidigt som jag vill dela med mig av mina erfarenheter. Anders (Jansson) och Peter (Öqvist) var jättebra mot mig när jag var här sist, jag hade inte tagit fyra dagar från min semester för några andra, säger Mike Wilhelm och ler.
Han ger ett lugnt och trevligt intryck.
Och under fyra dagar så ska såväl ungdomar och ledare få ta del av hans 15 år i NBA. Lag som Denver Nuggets och Cleveland Cavaliers har varit några anhalter innan det till slut blev Chicago och Bulls. Där har han spenderat tre säsonger som assisterande tränare. Utan att glömma var allt började.
Därför vill han också ge chansen till Sundsvalls ungdomar att lära sig lite av vad NBA handlar om.
Jag älskar att träna ungdomar. Det är där allt börjar, när man är ung. Nu vill jag ge till dem. Och basket är ju basket, det är lika för alla även om reglerna kanske är lite annorlunda här än i USA.
Under fyra dagar blir det nu offensiva och defensiva övningar. Grunder \"som jag kör även med NBA-spelarna\". Efter det väntar besök hos svärföräldrarna i Trollhättan. För Mikes fru är svenska. De träffades i USA när hon var där och simmade för tio år sedan.
Det var det jag ångrade när jag åkte hem härifrån, att jag inte träffade en svensk kvinna. Sen gjorde jag det i USA i stället, det skrattade vi gott åt, säger han.
Om det blir fler år med NBA-campen i Sundsvall återstår att se. Men Mike kör i alla fall gärna igen.
Det hade ju varit kul om mina barn kunde vara med nåt år.
I dag startar campen och håller på till torsdag.

Mer läsning

Annons