Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons har slickat såren och blickar framåt

/
  • Tommie Hansson och Sundsvall Dragons är mitt i ett speluppehåll eftersom laget är spelledigt den här omgången.

Derbyförlusten mot Jämtland sved rejält.
Och Sundsvall Dragons har lång tid på sig att slicka sina sår och utvärdera det hela.
Nästa match är först fredag den 30:e oktober.

Annons

– Man hade velat spela match igen med tanke på insatsen, nu blev det ett brejk i stället och vi har pratat igenom det. Spelarna kände slig slitna. Nu har vi haft en ledig helg och kört i gång igen, säger coach Tommie Hansson.

Mot Jämtland klev Daniel Eliasson av efter en rejäl smäll mot höften.

– Han körde hela passet i går och sade att det kändes bättre än väntat. Han fick en höfttackling i en screen och den träffade hans höft i ett dåligt läge. Jag kollade om han kunde spela vidare och han sa nej. Och om han säger så har han ont på riktigt, säger Hansson.

Förutom en tillfälligt sjuk Jesper Eliasson kör laget för fullt i väntan på dubbelmötet med Nässjö. Först borta fredag den 30:e, sedan "hemma" i Kramfors den 6 november.

En fågel har viskat i mitt öra att ni har en amerikan på gång – stämmer det?

– Jaha. Nej, då har den fågeln fel. Vi har ingen kontakt och inga kontrakt ute, men vi håller oss alltid uppdaterade, säger Hansson.

Sundsvall Dragons gick, som bekant, skilda vägar med amerikanen Jordan Downing dagen före säsongspremiären.

– Allt är grönt där och det innebar inga extra kostnader för föreningen. Han är fri att gå vart han vill och jag hörde att det fanns en klubb som var intresserad.

Fotnot: Eftersom Basketligan består av elva lag den här säsongen får ett lag stå över varje omgång och nu är det Dragons tur, därav det långa speluppehållet. I och med att Dragons spelar sin nästa hemmamatch i Kramfors dröjer det ända till den 20 november innan Dragons visar upp sig i Sporthallen igen när nykomlingarna Malbas kommer på besök, en månad och fem dagar efter derbyt mot Jämtland.

Mer läsning

Annons