Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons i nytt socialt projekt

Sundsvall Dragons blickar mot Afrika.
Klubben ska delta i ett internationellt projekt mot aids.
— Det här är det största sociala projekt som en idrottsklubb någonsin gjort, menar Dragons ordförande Anders Öhrn.

Annons
I går var hon på plats i Sundsvall, Linet Akinyi från Nairobi i Kenya. Hon är coach för ett kvinnligt kenyanskt basketlag och ska fungera som Sundsvall Dragons kontaktperson på plats i Afrika i det nya projektet. Bakom projektet "Wake Up" står KFUK-KFUM, som är en gränsöverskridande internationell kristen ungdomsrörelse.
Vi blir deras varumärke och exponeringslag och ska samla in pengar här hemma och även skicka spelare till Afrika för att med egna ögon se epidemins härjningar, säger Anders Öhrn.
I månadsskiftet juni/juli åker två eller tre spelare dit för att vara med i projektet på plats under tio dagar. Wake Up ska bland annat informera om säker sex i aidsdrabbade områden.
Genom att ha basketspelare där ska vi locka folk till nyfikenhet för projektet och på så sätt få ut budskapet. Killarna ska besöka skolor och daghem och spela basket med föräldralösa barn.
När spelarna är tillbaka hemma igen ska projektet fortsätta då de i sin tur informerar om vad de upplevt.
Vi ska försöka hitta samarbetspartners inom idrottsrörelsen, ungdomsrörelsen och näringslivet som ska kunna generera pengar till projektet, säger Öhrn.
Sundsvall Dragons har engagerat sig i flera sociala projekt tidigare i form av Förebyggare, Brother to Brother och Time Out.
Nu är det dags för Wake Up.

Mer läsning

Annons