Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons tog kommandot

Basketligan, slutspel 1 av 5, Sundsvall—Jämtland 102—96 Första gången någonsin i SM-slutspel. Då kliver Njurundasonen Joakim Kjellbom in och dominerar. Nu leder Dragons med 1—0 i matcher.

Annons
Ni har kanske hört den otroliga storyn om Njurundakillen Joakim Kjellbom. Den 211 centimeter långe spelaren som började med basketen först som 19-åring. Sedan dess har han hunnit med spel både i USA och i det svenska landslaget.
Nu, sex år senare, gör han dessutom sitt första SM-slutspel.
I går var det dags för match nummer ett av fem i kvartsfinalspelet mot Jämtland.
Tufft?
Det har varit väldigt många tuffa matcher i A1 också, så det här var inte så mycket värre, konstaterar den ganska tystlåtne 25-åringen.
Framförallt i den första halvleken var Kjellbom dominant under Jämtarnas korg och hade redan då tagit nio returer och blockat tre i viktiga lägen. Han gjorde en av sina bättre insatser på den senaste tiden.
Själv var han kritiskt till sin insats på den offensiva planhalvan.
Det var oskärpa i avsluten från min sida. Jag skulle ha haft många poäng redan i början av matchen. Men det var bara avsluten som inte gick min väg, konstaterar han.
Poäng eller ej från hans sida så finns det gott om andra poänggörare i årets upplaga av Sundsvall.
De båda amerikanerna Alex Wesby och James \"JJ\" Miller var som vanligt framträdande i går och svarade för 28 respektive 27 poäng. Men utöver dem fanns en sådan som Joakim Kjellbom och lagkaptenen Adam Alexander.
Alexander gjorde sitt när det väl behövdes. Som han gjort så många gånger förr.
Dragons ledde hela matchen och inte förrän i den allra sista quartern kom Jämtland riktigt nära. Då klev Alexander fram och satte ett par viktiga skott, bland annat en tung trepoängare. Med den trean gjorde Dragons ett litet ryck till 9892 när det återstod 1 minut och 52 sekunder. Han satte även matchens sista boll när det återstod 44 sekunder, vilket innebar slutresultatet 10296.
Själv avdramatiserar han det hela.
Jag hade ganska bra lägen och jag vet att jag kan sätta de skotten. Jag var inte förvånad alls över att jag satte dem, säger han.
Det var inte heller Jocke Kjellbom.
Adam är väldigt duktig på skott. Vi vet att han sätter dem, säger han.
Gårdagens match var alltså den första av fem kvartsfinalsmatcher. Trots det var det inte riktig slutspelskaraktär förrän i den sista quartern.
Bland de 2000 på läktarna satt en hel del av Joakim Kjellboms släkt och vänner.
Det är bara roligt att de är här. Det ger extra tändvätska, säger Kjellbom som nu börjar få smak på SM-slutspelet.
Redan i morgon är det dags för retur i kvarten. Då väntar match i Östersund.
Dragonscoachen Christer Stjernborg var lättad över att hans lag vann första matchen och siktar nu in sig på ytterligare en seger.
Det känns som om det blev onödigt spännande och jag blev irriterad över att vi slarvade i vissa lägen. Vi ska ha mer kyla, säger Stjernborg.

Mer läsning

Annons