Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons värvar från Dragons

Sundsvall Dragons har värvat en ny guard från tyska Rönndorf Dragons. 21-årige skåningen Andreas Nilsson från Tomelilla flyttar inom kort till Sundsvall. - Det känns jättebra, Sundsvall har ett lag som kan slåss om SM-guldet, säger han till Ystads Allehanda.

Annons
De senaste veckorna har Andreas provspelat för både Sallén i Uppsala och Sundsvall Dragons.
- Det gick bra för mig både i Uppsala och Sundsvall, berättar han för YA, men Sundsvall känns helt rätt. Coachen, Peter Öqvist, känner jag sedan tiden i U20-landslaget.
Efter tre år i Sanda basketgymnasium i Jönköping gick Andreas Nilsson direkt till tyska division 2-laget Rönndorf Dragons.
Han gjorde succé direkt, och var ordinarie under första halvan av debutsäsongen, i konkurrens med åtta tyska U-landslagsmän.
Men ett trasigt ledband i lillfingret förstörde större delen av fjolåret.
- Andreas är väldigt atletisk och otroligt stark rent fysiskt, säger Sundsvall Dragons tränare Peter Öqvist till YA.
- Han är bra skolad och en elitidrottsman ut i fingerspetsarna. Vi hoppas mycket på honom. Andreas är ung och vill mycket med sin basket och han kommer att passa utmärkt in hos oss.
Peter Öqvist beskriver sitt nyförvärv som en skicklig försvarsspelare med utmärkt drive. Han går rakt på korgen, med fart, kraft och spänst. Han är 196 cm lång och har gjort ett tiotal U20-landskamper, bland annat EM-kval mot Lettland.
- Och så gillar jag att göra spektakulära saker på planen, säger Andreas Nilsson.

Mer läsning

Annons