Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons vill ha snabb revansch

Ett chockat Sundsvall Dragons fick sig en rejäl lektion i fredags. Men redan dagen efter hade tränarduon återhämtat sig från kollapsen. — Efter att ha sett matchvideon känner jag mig lugnare. Jag tror inte att vi gör om de misstagen, säger Christer Stjernborg.

Annons
Det är dagen efter Jämtlands seger i den andra kvartsfinalen. Christer Stjernborg och Peter Öqvist träffas igen för första gången efter fredagskvällens överraskande förlust. Båda har tittat på matchvideon, grubblat och funderat på egen hand.
Assisterande coachen Peter såg filmen redan när han kom hem från Östersund, halv ett på natten.
Jag sover inte så mycket i alla fall. Jag ville se den direkt, säger han.
Men inte förrän på lördagmorgonens träning blev nerverna i ordning igen.
Jag blev lugnare efter att ha pratat med spelarna på gymmet. Det var sån revanschlusta, de tyckte att det var synd att behöva vänta till på måndag, de hade gärna lirat nästa match direkt, säger Öqvist.
Chricke väntade till efter lördagsförmiddagens träning innan han satte sig ned och studerade bilderna. Efteråt var han som vanligt igen. För han är övertygad om att de misstagen som gjordes inte görs särskilt många gånger.
Basket är ett spel där flyt är väldigt viktigt. Det hade vi inte där. Det var frustrerande och bedrövligt. Men vi har fortfarande hemmaplansfördel.
Det här är andra säsongen som Christer Stjernborg och Peter Öqvist coachar Sundsvall Dragons tillsammans.
Stockholmaren Stjernborg fick chansen att utveckla och forma ett eget lag. Han ville ha Peter Öqvist vid sin sida och det är deras arbete som man ser frukten av i dag.
I fjol hade vi det rätt så jobbigt i serien med åtta spelare från åtta olika lag. Men nu har vi byggt ett lag, fått förstärka det och överraskat många med vissa resultat, säger Chricke.
Men det svänger fort från överraskning till krav.
Sundsvall Dragons är nu en av favoriterna till SM-medaljerna.
Helgen ägnades åt att putsa på de problem som uppkom i fredags. Det är bäst av fem i kvarten mot Jämtland, och nu när två matcher är avverkade står det 11.
Dragons är fast beslutna att ta tillbaka sitt övertag.
Vi vill visa att vi kan så mycket bättre än senast, säger Christer Stjernborg.

Mer läsning

Annons