Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik när Dragons vann

Sundsvallsspelarna var ute efter snabb revansch. Så blev det också. Men segern satt långt inne — inte förrän i allra sista sekunden var matchen i hamn.

Annons
Med 3,3 sekunder kvar av matchen och ledning med ett ynka poäng fick Sundsvall Dragons lagkapten Adam Alexander chansen att slå ned spiken åtminstone halvvägs i kistan.
Två straffkast tack vare lagfoul för gästerna.
Han hade bara satt ett skott tidigare i matchen, men den dåliga statistiken brydde han sig inte om då.
Jämtlandsspelarna gick fram och snackade lite med mig för att pressa mig, men det hjälpte inte. Bollarna satt, säger Alexander med ett snett leende.
8382 blev 8582 och då krävdes en trea av Jämtland inom tre sekunder för att nå förlängning.
Ligans artist, Andrew Mitchell, fick bollen och slängde i väg den på jättechans. Det höll på att gå vägen, men i stället tog bollen ring ut.
Därmed har Sundsvall tagit ett litet grepp om kvartsfinalspelet.
Med tre matcher spelade står det nu 21 i matcher. Och Sundsvall fick den snabba revansch som man behövde efter fredagens bottennapp i Östersund. Den matchen var inte mycket att hänga i julgranen.
Vi var skittaggade inför den här matchen. Det var himla viktigt att vinna. Och om vi inte klarar att avgöra i Östersund på onsdag har vi en chans till hemma, säger Adam Alexander.
Gårdagens kvartsfinalmatch påminde om den första, som Dragons också vann efter viss möda.
Nu liksom då hade Dragons möjlighet att gå ifrån vid flera tillfällen. Och detta trots att man förlorade returtagningen. Men båda gångerna kom Jämtland närmare och skakade favoriterna.
Vi har haft lite oflyt ändå. Vissa matcher har vi varit bra inside och andra har vi varit bra ute. Om vi skulle vara bra på båda samtidigt skulle det inte vara något problem, säger Alexander.
Sundsvall tog tidigt en ganska klar ledning och såg ut att gå mot en säker seger. Men Jämtland kröp närmare och förbi i slutet av den andra quartern. Efter några minuter i tredje hade Jämtland vänt till 4954.
Då tog Sundsvall timeout och efter det klev Henrik Carlsson in i handlingen. Först satte han ett skott och fick ett bonuskast på det. Sedan fick han all tid i världen att sikta in sig från trepoängslinjen.
Även den bollen gick i och helt plötsligt stod det 5954.
Efter det kom Jämtland aldrig närmare än en poängs underläge. Segern gick till Dragons och nu har laget all möjlighet att sätta punkt för det här kvartsfinalspelet i morgon.
Om inte Jämtland sätter käppar i hjulet förstås.
Vi har varit uträknade förr och blivit idiotförklarade efter tio raka förluster i grundserien. Men vi har rest oss varje gång och ska göra det nu också, säger Jämtlands coach Krister Blomgren.

Mer läsning

Annons