Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla SM-mästaren mot comeback

/
  • André Nilsson tränar för en återkomst i Sundsvall Dragons.

Han valde att avsluta karriären för att satsa på studierna – nu är han på väg mot en comeback.
Sundsvallskillen André Nilsson tränar med Dragons och är aktuell för ligatruppen kommande säsong.
– Basketsuget är tillbaka, säger Nilsson.

Annons

När Sundsvall Dragons under onsdagen tränade i Sporthallen fanns en gammal bekant på plats. Sundsvallskillen André Nilsson, med två SM-guld på meritlistan, körde för fullt.

Nilsson valde efter sex säsonger i Sundsvall Dragons A-lag att avsluta karriären inför den gångna säsongen. I stället satsade han på studierna till energiingenjör.

Under slutet av säsongen var han ändå tillbaka och spelade lite med Orongo Dragons – nu är han på väg mot en riktig comeback i Basketligan.

– Det finns en tanke med det. Under våren har det vuxit fram mer och mer. Basketsuget är tillbaka, skolan har gått bra och jag har fått mer tid över när jag kommit in i det. Det borde inte vara något problem att kombinera skolan med spel i Dragons, säger Nilsson och fortsätter:

– Just nu tränar jag på. Jag har inte snackat så mycket med Tommie (Hansson), men han vill väl se att det här inte bara är en impuls utan att jag verkligen vill.

Tommie Hansson har gärna en motiverad André Nilsson med i laget kommande säsong.

– Han tränar med oss just nu och tanken är att han ska göra det även när vi återsamlas i augusti. Har han då tränat på bra över sommaren så är vi absolut intresserade av att erbjuda ett kontrakt, säger Sundsvall Dragons coach och sportchef.

Mer läsning

Annons