Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edwards om stämningen i laget

Med siktet inställt på slutspelen i Basketligan så läser vi tankarna på Sundsvall Dragons Shane Edwards.

Annons

Hur han började:

"Jag började tidigt när jag var barn. Från början var det jag och mina kompisar som spelade, vi spelade en massa sporter men basket var den som fastnade. Det var inte förrän i sjuan som jag började spela i ett lag. Jag var då en smal, ganska kort och dålig kille så jag fick arbeta mycket för att komma vidare".

Att bo i Sverige och spela basket här:

"Basket är en mycket mindre sport i Sverige. Men vart man än åker och spelar så möter man riktigt bra spelare. Den ligan som varit mest annorlunda var när jag spelade i Australien, de blåser inte för lika mycket och det blir mer kroppskontakt. Den stora skillnaden med Sverige var tidzonen, det tog ett långt tag innan jag slutade somna runt fyra eller fem på morgonen. Annars är jag van att resa runt och anpassar mig bra."

Att spela med Sundsvall Dragons:

"Vi har en otroligt bra kemi i laget, vi är alla vänner utanför basketplan och jag har haft ett väldigt bra mottagande sen jag började här. Men vi är riktigt sammansvetsade och vi kommer använda det nu i slutspelet."

Tankarna när man är ute på planen:

"Jag försöker oftast attackera korgen så ofta jag kan. Jag håller mig till mitten ganska mycket. Men det gäller att hela tiden spela sitt bästa och kämpa. "

Vad som krävs för att nå eliten:

"Ge aldrig upp. Jag var aldrig den bästa spelaren eller stjärnan i laget, jag har blivit kapad från lag tidigare. Men jag slutade aldrig kämpa och jag kommer aldrig sluta kämpa heller."

Mer läsning

Annons