Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erfan svensk mästare

Timrå IK misslyckades.
Sundsvall Dragons likaså.
I går fick dock Medelpad ett SM-guld genom Erfan Malai i boxning.

Annons
Stolt som en tupp tog han trapporna ner till entréhallen på Midlanda flygplats med sitt mästarbälte höjt i luften. Sundsvallsboxaren Erfan Malai har aldrig varit lyckligare.
Tänk så många timmar och träningspass som ligger bakom det här guldet. Oj, oj, oj vad skönt det känns, menade Erfan, som i går i Malmö gick sin 48:e match som amatörboxare.
Han har fått mycket stryk genom åren och segern i gårdagens SM-final mot forne Sundsvallsboxaren Abdihakim Adaan, Angereds BC (51 kilo) var Erfans blott åttonde seger.
Jag var inte nöjd med Erfans boxning i höstas och vi lade om upplägget ganska mycket. Bland annat gick han in och höll för mycket tidigare. Det känns verkligen roligt att det här givet resultat, sade Sundsvallstränaren Christer Starrin.
Den sistnämnde var lika stolt som Erfan.
SM-guld i boxning, tänk vad häftigt. Sundsvalls första sedan 1998 och det största jag upplevt som tränare.
Finalen mot Abdihakim blev jämn och slutade 1715 i Sundsvallsboxarens favör.
Erfan ledde med två poäng efter första och sedan var det jämnt efter halva matchen. Han fick sedan en varning i både tredje och fjärde ronden, men jag trodde ändå på seger. Erfan slog så många slag och träffade så mycket att domarna omöjligen kunde hitta någon annan vinnare, fortsatte Starrin.
Var då inte Erfan orolig för en tredje varning och därmed diskvalifikation?
Jo, lite grand. Men jag gick in och körde så mycket jag orkade i fjärde. När sedan krafterna tröt steppade jag tillbaka och försökte hålla mig undan så gott det gick, svarade Erfan.
Richard Semakula gjorde sitt livs match mot Patrik Bogere i finalen av 64-kilosklassen. Bland annat blev Bogere varnad två gånger, men lyckades ändå ta hem finalen med 3719.
Missvisande siffror, ansåg Christer Starrin.
Kennedy Katende kom tyvärr inte upp i normal standard mot svårboxade Badou Jack, Stockholms AIF i finalen av 75-kilosklassen. Det blev stryk med 1127, men Kennedy kunde glädja sig över ett SM-silver och sin första medalj i dessa sammanhang.
Ett guld och två silver var minsann inte fy skam av tre Sundsvallsboxare.

Mer läsning

Annons