Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå! Var fanns försvaret?

Annons
SM-slutspel i Sporthallen. Drygt 2000 personer på läktarna var mer än vanligt. Men slutspelsstämning?
Nja, bättre har vi sett både på och utanför spelplanen.
Slutresultatet 10296 visar på stor anfallslusta och hyggligt offensivt kunnande hos både Dragons och Jämtland, men försvaret. Var fanns egentligen försvaret?
Under långa stunder var det bara Joakim Kjellbom som höll rent och måttet under hemmakorgen och ska det bli en någorlunda bekväm resa till semifinalen för denna upplaga av Sundsvall Dragons, ja då måste försvarsspelet skärpas till.
Något som naturligtvis inte enbart gäller inom tresekundersområdet, utan över hela banan, faktum är att Jämtland vann returtagningen totalt sett med 4647 och det är brukar inte höra till vanligheterna när Sundsvall med sina tvillingtorn Mike Palm och Jocke Kjellbom får chansen att formera sig där bak...
Jag tycker dessutom att Reda Bentebra, Andrew Mitchell med flera basketjämtar alltför lättvindigt fick avancera in och relativt ostört avsluta de oftast snabba kontringarna, och där visade också Jämtland upp en effektivitet som stundtals borde fått drakarna rejält avundsjuka.
Det var bara det, att hemmalaget tidigt tog ledningen med femsex poängs marginal. Något som växte till åttanio efter hand och så fort Jämtland närmade sig tog Sundsvallsspelarna fram ett vapen som var väl dolt under hösten: trepoängsskyttet.
Rutinerade lagkaptenen Adam Alexander visade vägen, amerikanske gästartisten "J.J" Miller hakade på och detta mina damer och herrar gör att jag trots det litet slarviga intrycket från laget som helhet i går kväll tror att det trots allt kan bli inte bara semifinalspel så småningom.
Sköter coach Christer Stjernborg korten rätt och får spelarna att agera disciplinerat och rätt åt båda hållen blir det final!
Så bra är grundkapaciteten i det här gänget. Speciellt som trepoängsskyttet under hela säsongen utvecklats och vässats till att numera hålla anständig ligaklass.
Adam Alexander klev fram i går, JJ Miller har visat det flera gånger tidigare och litet närmare motståndarkorgen gör nästan alltid Mike Palm ett jättejobb och tar de pass som kommer eller det som blir över från genombrottsspecialisten Alex Wesbys attacker.
Däremot måste alltså försvarsspelet åter skärpas till. För det är väl inte så att det ena inte kan ge det andra? Eller att jobbet med att göra offensiven mer varierad och effektiv gått ut över grunden, basen och själva grundförutsättningen för att lyckas framåt: en tät och svårforcerad defensiv.
Jämtland får ursäkta, men jag tycker faktiskt det blev onödigt spännande i den fjärde quartern, då Mitchell med 3.09 kvar genom ett bonuskast såg till att reducera Deragonsledningen till en enda ynka poäng: 9190.
Närmare kom dock aldrig Jämtland.
En ny trea av Adam Alexander gav någon minut senare tillfälligt andrum via 9892 och även om Jämtland satsade allt in i det sista och med en fullplanspress verkligen försökte få till en utjämning så var slutsegern trots allt rättvis och välmotiverad.

Mer läsning

Annons