Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson tror på SM-guld "Vi har ett jäkla djup i laget"

/
  • Tommie Hansson får förstärkning av

Upptaktsträffen: Tommie Hansson har en stark tro på Dragons och tippar att de kommer att vara med och slåss om SM-guldet. – Jag tror att det är realistiskt att vinna SM-guld, säger han.

Annons

Head Coach Hansson har varit i Dragons i två år. Och han tycker att det finns stora resurser, både rutinerade och unga talanger.

– Klubbens målsättning är topp fyra. Jag tippar att vi, Luleå, Norrköping och Borås kommer att ligga i topp, säger Hansson.

Tillbaka i laget har de André Nilsson, som lade skorna på hyllan men återfick glöden och nu är tillbaka i truppen. Det var en överraskning att den betydligt tunnare Nilsson plötsligt fick tillbaka suget.

– Det var han som övertalade mig, han har fått en nytändning. Han väger runt 105, 110 kilo nu och jag har aldrig sett honom så bra som han är nu. Han har visat att det är på riktigt, han ser extremt bra ut, säger Hansson.

Han nämner också Charles "Challe" Barton som kom in som rookie förra säsongen och visat att han förtjänat sin plats i laget.

– Hans utvecklingskurva har varit jättebra. Efter försäsongen är till och med jag lite överraskad över hur bra han är. Han behövde mycket stöd och prata om hur vi brukar göra, nu säger han åt mig hur det ska vara. Han har växt från pojke till man. Han är redo, säger Tommie Hansson.

Basketprofilen Christer Sjögren kommer också att ansluta till klubben. Han kommer bland annat att fungera som assisterande coach till Hansson och ta över en del av sportchefsjobbet som tidigare legat på Hansson. En del av presentationen under upptaktsträffen handlade också om rubrikerna kring Dragons ekonomi:

– Självklart påverkar det men det viktigaste är att vi vet hur det är. Rykten och siffror som florerar känns inte roliga när vi på insidan vet hur det egentligen ser ut, säger Hansson.

Men ekonomin ska inte sätta stopp för Dragons i år. Hanssons tillförlit till sitt lagbygge är stark.

– Får vi ihop allting tror jag inte att det är omöjligt att vi ska slåss om guldet. Vi har ett jäkla djup i laget, säger han.

Mer läsning

Annons