Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultman-Boye klar — nu hoppas Dragons på landslagsspelare

/

Per Hultman-Boye, 24, har signat ett kontrakt på ett plus ett år. Nu vill Sundsvall Dragons värva en landslagsspelare. Som Jasko Korajkic.

Annons
Hultman-Boye, som närmast kommer från spel på Eckerd College i Florida, bestämde sig sent i onsdagskväll för att nobba Södertälje och 08 Stockholm för spel med Dragons.
En ledartyp och pointguard som är en bra passningsspelare och en bra försvarsspelare. Ett riktigt bra nyförvärv som passar in i vår profil med unga spelare som går att utveckla, säger klubbdirektören Anders Jansson.
I och med Hultman-Boyes påskrift har Dragons tre platser att fylla.
Två amerikaner och en svensk spelare av landslagsklass.
Vi kommer vänta med amerikanerna. Det man kan säga är att Alex Wesby är prioriterad hos oss och att Andrew Mitchell är fortsatt aktuell, men det finns många namn att kolla upp, säger Jansson.
Jag kommer att åka och kolla på någon landskamp om ett par veckor och det finns fem-sex spelare i svenska landslaget som inte har skrivit på för någon klubb.
Jansson säger att någon kontakt ännu inte är tagen med någon av svensk stjärna, då det finns flera spår som ska följas upp mer noga innan beslut tas.
Tänkbara namn är Jasko Korajkic, Christopher Anrin och Martin Ringström.
Den förstnämnde känns som det hetaste alternativet i dagsläget. Korajkic är en två meter lång 23-åring från Jönköping, som spelat i USA de senaste åren.
Dragons har följt Jasko med intresse under en tid, medan Ringström tackade nej till ett förslag från Sundsvall inför den gångna säsongen.
25-årige Anrin är mest känd för sitt trepoängsskytte.
Vi vill helst ha spelare som passar in i det sätt vi spelade basket på förra säsongen, då vi inte vill förändra för mycket, säger Anders Jansson.
I övrigt så är Markus Nordlander, senast i Dragons, klar för Nässjö och ex-draken Stefan Timbus är också nära en övergång dit.

Fakta/Dragons trupp 2005/2006 just nu
Adam Alexander, Kristian Andersson, Henrik Carlsson, Per Hultman-Boye, Niklas Jönsson, Joakim Kjellbom, Michael Palm, Johan Sundberg, Rasmus Tordne, Peter Öqvist (head coach), Christer Stjernborg (assisterande coach).

Mer läsning

Annons