Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson blödig efter avancemanget till SM-final

Sponsorer, supportrar, föräldrar till barn i klubben, tv och radio — telefonen gick varm hos Sundsvall Dragons när alla ville uppmärksamma framgången. — Jag blir tårögd, säger klubbdirektören Anders Jansson dagen efter avancemanget till SM-final i basket.

Annons
I många år, varav särskilt de sista elva, har han jobbat intensivt för det han brinner för, nämligen basketen. Han har jobbat på kvällar och helger, nätter och dagar, slitit med ekonomi, spelarkontrakt, sponsorjakt och ordnat med matcher i andra länder.
Det har varit tuffa år för en trebarnspappa.
Min fru Susanne är fantastisk. Det här jobbet har helt klart inte varit bra för familjen och jag har inte gjort det jag borde hemma. Nog försöker jag hjälpa till, men man blir konstig också, när så mycket står på spel.
Barnen har hunnit bli elva, nio och fem år och som tur är så är Susanne, Viktor, Oskar och Julia också basketintresserade.
Nu får de anledning att gå på basket ytterligare ett par veckor, eftersom Sundsvall i tisdags kvalificerade sig till SM-final mot antingen Södertälje eller Plannja.
I går var Anders Jansson tillbaka på kansliet.
Och allmänhetens reaktioner hemma i Sundsvall är kraftiga.
Jag har fått slagit av mobiltelefonen... det är massor av samtal från alla möjliga. Jag blir tårögd eftersom jag är så blödig.
De närmaste dagarna blir bråda för Jansson och de övriga eldsjälarna i Dragons.
Det blir dubbeljobb eftersom vi inte vet om vi spelar borta eller hemma första matchen på måndag. Vi måste få tag i alla sponsorer och de som har årskort och allt sånt.
Att bygga upp elitföreningen Sundsvall Dragons från grunden har varit som att åka en berg- och dalbana utan slut. Resan planar ut, stannar av, för att sedan ta fart igen. Om och om igen i en hisnande fart.
Vi har kämpat utav helsike. Men förmånen har varit att jobba med sin hobby, att se unga människor utvecklas och bli stora människor, säger Jansson.
Ekonomiskt har det varit en ständig jakt på pengar.
Vi har aldrig varit nära konkurs eller så, men det har varit svårt att bygga upp kapitalet. Det har varit från dag till dag med pengar ibland.
Nu, när klubben står inför SM-final, är organisationen proffsigare, ekonomin bättre än någonsin, laget är harmoniskt och viljan att vinna är stor.
Anders Jansson drivs just av viljan att vinna. Och bättre tillfälle än detta är svårt att hitta.
När man är inne i det här blir viljan att vinna så stor. Men nu när vi är här är det kul för hela stan, inte bara för klubben. Jag vill så gärna att det här ska bli hela Sundsvalls angelägenhet.
Han fortsätter:
Det är jättesvårt att gå till SM-final, men vi har bevisat att det går. Och tänk så fräckt det skulle vara om basketklubben skulle vara först med att ta SM-guld i stan...

FAKTA/SM-finalen
SM-finalmatcherna spelas den 28 mars, 1, 3, 5, 8, 10, 12 april i bäst av sju. Vilket lag som står som motståndare avgörs i kväll mellan Plannja och Södertälje.
Vinner Plannja inleds finalspelet med match i Luleå på måndag.
Vinner Södertälje blir första matchen i Sundsvall på måndag. Det blir i Sporthallen som tidigare.

Mer läsning

Annons