Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson om domarvalet: Det är äckligt

Södertäljekillen Lahdo Sharro har dömt två av SM-finalerna. Det får Dragons klubbdirektör Anders Jansson att rasa. — Det är äckligt, säger Jansson.

Annons
I morgon smäller det i Sporthallen igen, dags för SM-final 5 mellan Södertälje och Sundsvall i basket.
Lahdo Sharro kommer inte att döma den matchen eller en eventuellt sjätte match på söndag, då han är upptagen av Final Four-dömning i Rumänien.
Trots det kan inte Jansson låta bli att attackera förbundet, för att man låtit Sharro döma såväl final 2 som 4 i Södertälje.
Jag är inte ute för att bråka och beskyller inte Sharro för ett enda dugg, men jag måste gå ut och säga det här så det inte händer igen i framtiden, säger Jansson.
Det han stör sig på är att Sharro bor i Södertälje och har, enligt Jansson, haft affärsrelationer med Södertälje Kings.
Han har ett företag som jobbar med catering och under EM så samarbete han med Kings när det gäller matdelen. Jag fattar inte hur man ena dagen kan göra affärer och nästa stå på planen och vara rättvis, säger Anders Jansson och tillägger:
Att han dessutom kommer från samma stad gör domarvalet helt oförsvarligt.
Ulf Öhrman, ordförande i domarkommittén:
Vi utser de domare vi anser är bäst och efter final 2 fick jag inga rapporter om att det skulle varit något problem. Sedan har jag och Anders haft en dialog och jag vet att han är missnöjd, men det är inga hard feelings mellan oss.
Ser du något problem med att Sharro dömer Södertälje?
Vi har själva diskuterat om det är en risk, men Lahdo har sagt åt mig att vi måste lita på honom. Jag kan förstå att man ifrågasätter det.
Vad säger du om uppgifterna att han har haft affärer med Kings?
Det är inget som uppgetts för oss och vi undersöker inte hur domarnas privatliv ser ut. Men om det stämmer så är det väldigt olyckligt i så fall.
Kan det bli så att Lahdo Sharro dömer en eventuell sjunde och avgörande match?
Det ska mycket till om han ska vara aktuell för den matchen ...

Mer läsning

Annons