Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jätten Norville vill stoppa Dragons

Han blev årets center när han spelade med Sundsvall. Nu är Inus Norville tillbaka i stan — i bättre form än någonsin. — Jag ska spela hårt, lovar Akropols nyckelspelare.

Annons
I kväll kör semifinalspelet i basketligan igång.
Sundsvall Dragons möter den stora skrällen Akropol, som i förra veckan slog ut guldfavoriten Solna Vikings.
Och där återfinns exdraken Inus Norville.
Amerikanen Inus Norville kom till Sverige och Sundsvall för fem år sedan, mest känd som Magic Johnsons kusin. Sedan dess har han hunnit bli svensk medborgare och spelat i Norrköping, Sallén, Ockelbo och så nu Akropol.
Och däremellan ett polskt lag också.
Har det inte varit jobbigt att flytta runt så mycket?
Det hör till basketen. Det hade varit skillnad om man flyttade till olika länder hela tiden, nu är det nästan bara olika städer.
Han var stor och tung under korgarna och utsågs till ligans bäste center säsongen 00/01 med Dragons.
Jag trivdes jättebra i Sundsvall. Vi hade ett väldigt bra lag och det var enkelt att spela bra tillsammans med spelare som Goran Samardzic, Doremus Bennerman, Leslie Myrthil och Daniel Dajic. Det var ett av de bättre lagen jag spelat med.
Sedan dess tycker han att han personligen blivit ännu bättre.
Jag är i mycket bättre form nu. Jag har gått ned en del i vikt och tränat hårdare.
I Akropol finns det många olika nationaliteter, klubben har spelare från 60 olika länder. Enligt Norville är det just det mångkulturella som är A-lagets styrka.
Vi kommer från så många kulturer och jag tror att det får oss att göra ännu mer för varandra än andra lag. Vi offrar oss, säger han.
Inus Norville är väldigt dominant i sitt lag. När Norville är bra, är laget bra. Men hans fysiska spelstil ger även en hel del foul, vilket innebär att han allt som oftast hamnar i foulnöd.
Sundsvall Dragons center Michael Palm är en av dem som kommer att tampas med Norville i kväll.
Norville är en mycket tuff och fysisk spelare. Men det har gått bra när jag spelat mot honom. En match tog han bara tre returer, säger Palm.
Och tack vare lagkamraten Joakim Kjellboms ihärdiga jobb under korgarna kan även Palm koncentrera sig på att spela hårt mot Norville.
När Jocke är med kan jag spela fysiskt. För Jocke drar inte på sig särskilt många foul. Dessutom tillåts mer fysiskt spel nu när det är slutspel, säger Palm.
Så räkna med tuff kamp i kväll. Mellan årets center 00/01, Inus Norville och årets center 04/05, Michael Palm.

Mer läsning

Annons