Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JJ klar för holländsk klubb

Sundsvall Dragons tappar sin stjärnguard och publikfavorit JJ Miller.
I söndags skrev han på för holländska klubben Demon Astronauts Amsterdam.

Annons
Vi har hela tiden varit införstådda med att han ville till större klubbar, så det kom inte som någon överraskning för oss, säger Sundsvall Dragons klubbdirektör Anders Jansson.
Klubben har därför jobbat en längre tid för att hitta en ersättare för Miller, bland annat är Jämtlands Andrew Mitchell en av de tänkbara ersättarna.
Amerikanen James Miller, 25, var en av ligans allra bästa pointguards och gjorde succé i Sundsvall. Men den holländska toppklubben i Amsterdam ska bland annat spela i ULEB-cup basketens motsvarighet till UEFA-cupen i fotboll och det är något som lockar JJ desto mer.
För Sundsvall Dragons del väntar man på svar från framtidslöftet Per Hultman-Boye, 24. Han är en kvick guard på 191 centimeter, från Stockholm, men har spelat för Eckerd College i Florida de senaste fyra åren. Innan dess hann han vinna flera JSM-guld, bli utsedd till bäste spelare i Scania Cup (nordiska klubbmästerskapen för juniorlag) och spela i juniorlandslaget. Per fick ett kontraktsförslag från klubben i fredags och väntas svara på onsdag.
Vi ska höras vid då, säger Jansson.
I övrigt är det bråda tider för Jansson och övriga i klubben. DVD-filmer ramlar in från alla håll med spelare som vill visa vad de kan.
Jag ljuger inte om jag säger att vi fått 50 dvd-filmer. Men det går inte att jobba så, utan vi lyssnar med agenten Ruud Harrewijn. Han har gett oss några nya namn som vi ska titta på, säger Jansson.

Mer läsning

Annons