Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim Kjellbom het i går kväll

/
  • Sundsvalls Joakim Kjellbom och Norrköpings Anders Lindh blir avstängda i nästa omgång efter den här

Joakim Kjellbom var het i går kväll. I dubbel bemärkelse. Spelmässigt dominerade den långe draken returtagningen under båda korgarna – och med 26 poäng blev han också bästa poänggörare. – Men diskningen känns förstås onödig så här i efterhand, kommenterade den 26-årige landslagsforwarden.

Annons
Det var i slutskedet som det brann för både Kjellbom och gästernas defensivstarke Anders Lindh.
Drygt tre minuter kvar och Dragons i en betryggande ledning.
Vi tampades om bollen. Jag hörde en signal och fick snabbt två armbågar av Norrköpingsspelaren. När den tredje kom kunde jag inte hålla mig...
Kjellbom visade oanade brottartalanger, kopplade något som skulle kunna beskrivas som ett nacksving och försökte på så sätt få snurr på motståndaren.
Som dock höll bollen i ett till synes säkert grepp, innan lagkompisar och tillskyndande domare kunde fixa ett bryt!
När känslorna svalnat fick såväl Joakim Kjellbom som Anders Lindh finna sig i att lämna planen med var sitt matchstraff. Eller diskvalificerande foul, som det heter på basketspråk.
Regeltolkningen är ny för året och jag vet egentligen inte vad jag tycker om det hela..? Jo, kanske att det hela borde ses över, för det kans bli litet fyrkantigt eller stelbent ibland. Alla fall kan ju inte vara lika allvarliga, och ibland måste den spelare som känner sig attackerad få reagera, sade Dragonscoachen Peter Öqvist.
Tillade sedan:
Men är nu reglerna sådana och foulen sker på det här sättet efter avblåsning är det inte så mycket att göra åt.
Det tyckte inte gästernas coach, Kelly Grant, heller:
Två spelare ska inte behöva gå så långt som Jocke och Anders gjorde här. Dragons var i ledning med 15 poäng och med bara någera minuter kvar kändes det inte motiverat. I ett hetare moment, i en hetare match i exempelvis ett slutspel hade det varit litet annorlunda.
Kanske var det frustration över Kjellboms och Dragons överlägsenhet som fick Lindh att vässa armbågarna?
Samtidigt som det alltmer etablerade Sundsvallsprofilen ville markera inför kommande, än mer betydelsefulla, uppgifter i det fortsatta ligaspelet och det SM-slutspel som så småningom kommer...
Båda dessa lag kommer med all säkerhet att hamna i medaljstriden framåt vårkanten.
I dagsläget är dock Dragons litet för bra, då detta var andra gången i höst som 100-poängsvallen passerades i matcher mot just Norrköping.
Eller också passar Norrköpings delfiner särskilt bra för Peter Öqvists hungriga drakar.
Nja, jag tycker Norrköping är ett bra och svårspelat lag. Deras skytte fungerade mycket bra och höll dom kvar under första halvan av matchen, men i tredje orkade dom inte hålla skärpan uppe.
Samtidigt höjde vi intensiteten efter pausen och så fort det blev några stopp här och där kunde vi ta kontrollen, konstaterade Öqvist.

Mer läsning

Annons