Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke klar för Dragons

Jocke Kjellbom har skrivit kontrakt för ännu en säsong med Dragons. Men allt under förutsättning att ingen utländsk klubb värvar honom före 15 augusti. Dessutom kommer besked om att höstens EM-kvalmatch i basket mot Ukraina spelas i Sundsvall.

Annons
En tung suck av lättnad måste ha hörts bland alla Dragons-supportrar när Jocke Kjellbom signerade ett ettårskontrakt med Sundsvalls drakar.
Det känns jättebra att Jocke väljer oss om han stannar i Sverige, säger Peter Öqvist, glad huvudcoach i Dragons.
Går det här i land står vi jättebra laddade inför nästa säsong, säger Anders Jansson, klubbdirektör i Dragons.
Tillsammans med framför allt Mike Palm har Kjellbom bildat en viktig del av drakarnas berömda ryggrad. Palm har redan signerat ett treårskontrakt med Sundsvall och nu verkar det som om båda tvillingtornen är klara.
Men det finns ett litet men.
Om någon utländsk klubb vill ha Jocke är det okej fram till den 15 augusti.
Det är inte svårt för Jocke att få ett kontrakt utomlands, men sen gäller det för honom att se till situationen i den miljö han kommer till när det gäller till exempel speltid, säger Peter Öqvist.
Vilka fördelar får Kjellbom om han stannar i Dragons?
Då får han ytterligare ett år med gedigen träning och speltid. Han får chans att vidareutveckla sitt spel från i fjol och hans position blir lite rörligare mot i fjol, lite grand mot en ren forward, fortsätter Öqvist.
Men det finns som sagt en risk att Dragons kan hamna i samma situation som Timrå IK hamnade i i fjol när Jonathan Hedström och Niklas Nordgren utnyttjade en klausul och försvann till NHL under försäsongen. Peter Öqvist intygar att det krävs en reservplan.
Men om Jocke försvinner den 15 augusti ger det oss ändå tillräckligt med tid, säger Öqvist.
Ännu en basketnyhet säger att det spelas basketlandskamp i Sporthallen i höst. Den 13 september tar Sverige emot Ukraina i EM-kvalet. Landslaget ska dessutom träna i Sundsvall under fyra dagar före matchen.
Bulgarien och Polen heter Sveriges övriga motståndare i EM-kvalgruppen.

Mer läsning

Annons