Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel när Jay kom med matchbollen

Nio år som coach i Sundsvall Dragons har satt sina spår. Det både syntes och hördes tydligt när Jerome \"Jay\" Anderson levererade matchbollen i går eftermiddag. — Ett stort ögonblick, sade Jay efteråt.

Annons
I två säsonger har den gamle NBA-mästaren tränat och coachat Helsingborg.
Det kan också bli ett tredje år.
Vi förhandlar om en fortsättning, berätade Jay, som efter fredagsmatchen i Södertälje passade på att följa i drakarnas spår norrut, för att hälsa på en son i Hudiksvall och se den tredje SM-finalen i den gamla hemmahallen.
Det var första gången den här säsongen jag såg en match med Dragons som åskådare här i Sundsvall. Och det var riktigt härligt. Vilket tryck. Vilken härlig arena Sporthallen är när det är lika mycket folk som i kväll.
En fin upplevelse, fastslog Jay, som faktiskt har ett förflutet som spelare i Södertälje.
Men hjärtat finns i Sundsvall, hos Dragons, sade han.
Sympatierna harmonierar också med tipset inför fortsättningen:
Jag tycker Dragons spelat bra. Såg matchen i Södertälje i fredags och så den i kväll. Det var snarlikt, kanske spelade man ännu lite bättre i kväll. Däremot gjordes en del egna misstag, samtidigt som skotten som satt i fredags gick ut nu, sammanfattade Jay Anderson.
Är detta den bästa upplagan av Sundsvall Dragons någonsin?
Kanske. Men vi hade några bra upplagor lag på min tid också. Året när André Foreman och Johnny Roberson spelade tillsammans och vi hade två långa svenskar i Hans Ortman och Per Wiklander, samt \"Biffen\" (Peter Jakobsson) och \"Steff\" (Stefan Berkö) som skyttar, då var vi ett bra lag.
Betoningen när Mr Anderson resonerar basket ligger även här på laget. Kollektivet.

Mer läsning

Annons