Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfyllda tider för Linda

Hon har tio säsonger bakom sig i Umeå Comets.
I kväll drar dock Linda Sundelin på sig Sundsvallströjan i Umeå då de båda lagen drabbar samman i den viktiga kvalmatchen till Damligan.

Annons
Jag vill gärna slå Comets, menar en förhoppningsfull Linda.
Seriesegern i division I Norra gav Sundsvall Dambasket en plats i kvalserien till Damligan. Eftersom Sallén drog sig ur är det bara tre lag som slåss om två platser i högsta damserien. Förutom Sundsvall även Umeå Comets och Karlstad.
Jag tror att vi har en jättefördel i matcherna mot Comets och det ska verkligen bli roligt att få matcha mot dem.
Jag anser att vi är bättre individuellt. Bara vi kan hålla ihop spelet och se upp för deras snabba uppspel borde det gå bra, menar Linda Sundelin.
Det var mycket pojkvännen och Sundsvall Dragons assisterande coach, Peter Öqvist, som lockade ner Linda till Sundsvall. Detta efter tio säsonger i Comets.
Det är nog fem-sex tjejer kvar sedan förra vintern och jag har förstås rätt bra koll på laget.
Vad vet då Linda om Karlstad?
Dom är starka inside och har ett bra lagspel. Jag förstod att det skulle bli jämnt i första matchen mellan Karlstad och Comets, fortsätter Linda.
Jo, redan i söndags vann Umeå med två poäng. I kväll är det Sundsvalls tur att ta sin första seger i kvalet mot Damligan.
Sundsvallscoachen Henrik Wikström låter full av tillförsikt inför mötet med Comets.
Vi har tittat på band och dessutom givetvis utnyttjat Lindas insidekunskaper. Så det känns bara bra. Vad än Comets ställer på benen ska vi ha en bra chans.
Något speciellt speltekniskt att tänka på?
Umeå är ungt och kvickt. Det gäller att få stopp på deras snabba uppspel och dessutom utnyttja vårt övertag inside. Vinner vi returtagningen så vinner vi matchen. Och så tror jag att det blir, svarar Wikström, som i dagsläget enbart är lite irriterad på den anmärkningsvärt långa kvalserien (20 mars-10 april).
Terje Kutt stukade foten i sista seriematchen, men är redo för spel. Helen Hedblom har haft lite ryggproblem, men åker också med upp till Umeå. Då det gäller Comets bästa svenska spelare, Carolina Sigefeldt, är det oklart om hon är tillbaka efter sin skada.

Spelprogram, kvalserien: Karlstad Basket Umeå Comets (20 mars), Umeå Comets - Sundsvall DB (23 mars), Sundsvall DB - Umeå Comets (30 mars), Sundsvall DB - Karlstad Basket (2 april), Umeå Comets - Karlstad Basket (3 april), Karlstad Basket - Sundsvall DB (10 april).

Mer läsning

Annons