Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lettisk landslagsman till Dragons

Så var den "hemlige" landslagsmannen är klar för Sundsvall Dragons. Letten Ernests Kalve ses som en nyckelspelare inför nästa säsong.
– En klasspelare som kan allt, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Nyligen kunde vi berätta att Sundsvall Dragons var nära att kontraktera en landslagsspelare från Europa. Tommie Hansson ville då inte gå ut med något namn men var tydlig med att det är en intressant spelare sin han känner till väl.

Nu står det klart att det var 28-årige letten Ernests Kalve det rörde sig om. I går gick Dragons ut med nyheten om sitt senaste nyförvärv.

– Han är inte lastgammal men har ändå varit med ett bra tag. Det är en väldigt allround spelare som är bra på allt. Behöver han ta returer gör han det, och behöver han ta poäng fixar han det också, säger Tommie Hansson.

Kalve är 202 centimeter lång och spelar på position 4 och 3. Han har bland annat vunnit skytteligan i både U18-EM och U20-EM, spelat i italienska Serie A och har sedan 2006 varit en del av det lettiska seniorlandslaget.

I fjol bytte han från lettiska till ungerska ligan, där han snittade 15,7 poäng och 5,8 returer per match.

Nu återstår en spelare till – en amerikansk 3-2:a – innan Dragons trupp är spikad inför nästa säsong.

– Vi har några namn som vi jobbar intensivt med, och jag tror att vi kommer få det klart antingen den här eller nästa vecka. Något av namnen har varit förknippat med Sverige tidigare men inte de andra.

– I och med Kalve och en ny amerikan kommer vi ha en väldigt stark förstafemma som kan mäta sig med vilket lag som helst i Sverige, säger Tommie Hansson.

Mer läsning

Annons