Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchboll för Sundsvall Dragons

Sundsvall Dragons vände underläge till seger.
Nu kan laget avgöra i Rinkeby på tisdag.
- Det är vår plan, säger James \"JJ\" Miller.

Annons
Förlust hemma, storseger borta.
Det var bäddat för en rafflande historia i gårdagens tredje SM-semifinalomgång mellan Sundsvall och Akropol.
Det blev det också.
Och när slutsignalen ljöd stod det 8681 på tavlan och därmed 21 i matcher för Sundsvall.
- Det här var en mycket stor seger för oss. Vi var definitivt tvungna att ta den här matchen för att inte förlora hemmaplansfördelen, säger JJ Miller.
Men det var Akropol som inledde bäst.
Tog tidigt kontroll på tempot och lät inte Sundsvall komma in under korgarna. Efter sex minuters spel stod det 1424 och ingenting talade för hemmalaget.
- Men det som coach säger. Om man gör något fel är det bara att gå vidare och kämpa på. Och vi kämpade och krigade, säger Joakim Kjellbom.
Han har verkligen klivit fram i slutspelet till en av lagets absolut viktigaste spelare. I går var han den stora skillnaden när det stod och vägde. Han gjorde 19 poäng, blockade 5 och tog 14 returer. Men själv var han kritisk.
- Fyra turnovers är för mycket. Jag tycker att jag slarvade en del i avsluten men gjorde upp det med kämpainsatsen. Men det var onödigt många missade skott.
Det var dock inget som coachen Christer Stjernborg var missnöjd med.
- Han var frustrerad över några turnovers, men han gjorde det för att han är så ung som basketspelare.
När Sundsvall höjde tempot i den tredje quartern hade Akropol svårt att hänga med. Sundsvall arbetade sig in i matchen och tog över mer och mer.
När det gått 3.38 av den tredje quartern tog Kjellbom en stark retur och la in två poäng som innebar 4746 och ledning för första gången i matchen. I sista sekunden satte James Miller en mycket tung trea och drygade ut ledningen till sju poäng inför den sista quartern.
Den ledningen släppte Dragons aldrig annat än till 7070 med sex minuter kvar. Men i samma veva foulade Paul Howard i Akropol ut sig och när Inus Norville gick samma öde fyra minuter senare kunde Sundsvall hålla undan.
Nu vill Sundsvall avgöra den här semifinalen så fort som möjligt.
På tisdag med andra ord.
- Vi vill inte ge Akropol någon chans att gå till en femte och avgörande match. För då är de livsfarliga och vad som helst kan hända. Så vi vill definitivt avgöra på tisdag, säger JJ Miller.

Mer läsning

Annons