Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser inför starten av basketligan

/

Annons
JUMBOLAGET VÄRVAR BLÅGULT. Helsingborg har inte övertygat sedan laget äntrade basketligan. I år ska det bli skillnad, laget har värvat guldmakare Jens Stålhandske från Södertälje och Anders Rönndahl kommer hem från proffsspel. Lägg därtill Johan Åkesson som redan förra året övertygade.
Frågan är, klarar de pressen som nu sätts på laget?
 Ja. Vi har haft en bra sommar och med Jens i laget har vi en ledare på plan. Vi har mer fart och en bra pointguard, säger tränaren Jay Anderson. (TT)

TRÖTT PÅ FAVORITSKAP. Plannja får flest guldtips bland tränarna i basketligan. Något som tränare David Visscher tar emot med blandad glädje.
 Taskigt att alltid tippa oss, vi ska alltid ha pressen på oss.
Samtidigt har kritiska röster sagt att Plannja ser svagare ut än på länge.
 Förhandssnacket brukar ju inte stämma, i fjol var vi Real Plannja och vann inte guld. Så om vi sägs vara svagare i år går det kanske bättre, säger Visscher, som i Andrew Mitchell fått en riktigt poängmaskin och matchvinnare. (TT)

POPULÄRT MED UTLANDSTURNÉ. Många av ligalagen har inför säsongen varit utomlands på cuper, ett nytt fenomen i svensk basket. Samtidigt har utlandsimporterna anslutit tidigare än normalt. Och det hänger förstås ihop.
Men gällande skatteregler om artistskatt kan lagen inte ha amerikanerna i Sverige en hel säsong. Så i stället är lagen utomlands tillsammans med amerikanerna. (TT)

NY HEADCOACH I SOLNA. Stefan Bergman har tagit klivit från assistent till headcoach i Solna Vikings. Och även i laget är det förändringar, till det positiva enligt Bergman.
Trots att Martin Ringström och Yasin Merzoug inte längre spelar i laget.
 Förra året hade vi många bra men på samma position. Nu är det mer utspritt, minst en stjärna på varje position, säger Bergman vars Solna är en av finalfavoriterna. (TT)

SAHLSTRÖM GÖR EN SISTA SÄSONG. Veteranen Mattias Sahlström påbörjar nu vad han själv säger är sin sista elitsäsong.
 Ja, det här blir min sista. Det kan jag lova. Det vore trevligt att avsluta med ett guld. Men jag tror mycket på Norrköping också, säger 37-årige Sahlström. (TT)

NOGGRANNARE RESEARCH PÅ VÄRVNINGAR. Ockelbo presenteras som "Basketligans bad guys" på upptaktsträffen. Och nye tränaren Åke Bärlin är inte sen att spela med.
 Vi ska hålla oss undan slagsmål och droger, svarar Bärlin på frågan hur det ska bli bättre i klubben.
Rattfylla, krogslagsmål, narkotika och bråk i omklädningsrummet är några av sakerna som laget förknippades med i fjol.
Ännu har laget bara värvat en amerikan.
 Vi ska ha en till men vi räknar med några matcher utan honom. Vi måste vara mer noggranna med vilken typ av person vi hittar, säger Bärlin, ny tränaren som senaste åren tränat i Norge. (TT)

LANDSLAGSMAN HEMMA IGEN. Jonas Larsson, en av Sveriges bästa spelare under 2000-talet, har flyttat hem från proffsspel i Frankrike. Uppsala och Sallén är ny adress för guarden Jonas Larsson.
 Jag hoppas på några är här och sen kunna börja arbeta i föreningen. Jag blev imponerad av organisationen i klubben, säger Larsson, en av många äldre spelare i laget.
 Men de som säger att vi är för gamla har inte tittat utomlands, där är spelare generellt äldre. Jag skulle gärna ha fler äldre i laget, som Mattias Sahlström. Det här ska bli kul, jag tror vi har bra chans att gå långt, jag hoppas på SM-guld. (TT)

LÄNGRE OCH LÄNGRE I LIGAN. Trenden är tydlig. Efter fjolårssuccén med två fyrtorn i form av Mike Palm och Joakim Kjellbom har flera lag kopierat Sundsvalls framgångsrecept. Numera finns det spelare kring 215 cm i var och vartannat lag. Allra längst är Martin Ides, Akropol, och Giedrius Rinkevicius, 08 Stockholm, som båda mäter 217 centimeter.
 Det blir kul för Mike och Jocke att ha några i sin egen storlek att kämpa mot, skrattar Peter Öqvist, nu coach i Dragons. (TT)

Mer läsning

Annons