Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riskerar att flyttas ned"

/

Sundsvall Dragons är skyldig Mellannorrlands basketdistriktsförbund pengar.
– Betalar man inte sina avgifter riskerar man att uteslutas och flyttas ner en division, säger distriktsförbundets Tommy Waltin.
– Jag har aldrig hört talas om att ett distriktsförbund sänker ett lag utan en dialog, säger Dragons Anders Öhrn.

Annons

I höstas berättade vi om att Sundsvall Dragons som mest hade skulder på närmare 1,4 miljoner hos Kronofogden och under vintern har klubben haft en avbetalningsplan för att bli kvitt ryggsäcken.

Trots det klarade Dragons sin målsättning och tog sig till semifinal i SM-slutspelet.

På måndagen uppgick skulderna till 529 497.

– Det stämmer inte. Vi betalade in omkring 250 000 häromdagen och resterande kommer vi att betala in under veckan, säger Dragons ordförande Anders Öhrn.

Skatteverket ska ha den största summan, men en annan av fordringsägarna är Mellannorrlands basketdistriktsförbund.

– Skulden gäller licens- och anmälningsavgifter och berör ungdomslagen, säger Tommy Wallin som är kanslist på basketdistriktsförbundet.

I sammanhanget är det inte mycket pengar – men det kan få stora konsekvenser.

Enligt uppgifter från Kronofogden är skulden till Mellannorrlands basketdistriktsförbund på 49 486 kronor, men Sundsvall Dragons har nyligen betalat in en del av den.

– Den är nu nere på 33 500 kronor plus avgifter och ränta, så totalt blir det omkring 37 000 kronor. Men det har inte tagits bort från Kronofogden, säger Tommy Wallin på måndagseftermiddagen.

Vad händer om pengarna inte kommer in?

– Ytterst är det Basketförbundet som bestämmer om de får vara kvar i ligan. Men betalar man inte sina avgifter riskerar man att uteslutas och flyttas ner en division, säger Wallin och fortsätter:

– Licenserna och avgifterna skulle ha varit betalda i början av november. Jag skickade in ärendet till Kronofogden i januari, och därefter har det inte hänt så mycket mer.

Sundsvall Dragons ordförande Anders Öhrn kände inte till skulden till distriktsförbundet och han konstaterar att den ekonomiska situationen fortsätter att vara "upp och ned".

– Du kan ringa och fråga vilken förening som helst nästan. Alla får jobba hårt för det och vi är inget undantag, säger Öhrn.

Hur ser du på att skulderna till distriktsförbundet pratar om risk för en nedflyttning?

– Det får stå för honom. Jag har aldrig tidigare hört om att ett distriktsförbund sänker ett lag utan dialog.

Öhrn tillägger:

– Så fort vi får in pengar prioriterar vi att betala våra skulder och målsättningen är förstås att inte ha några alls.

Mer läsning

Annons