Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solna drar sig ur basketligan: "Det är tragiskt"

/

Beskedet togs i helgen och under förmiddagen informerades alla spelare.
Solna drar sig ur Basketligan.
– Det är tragiskt och tråkigt att det sker, säger Dragons coach Tommie Hansson.

Annons

Orsaken är flera års ekonomiska svårigheter.

– Det är ett tungt, men viktigt beslut. Det gör att vi kan skydda den stora och viktiga verksamhet som vi har. Det stora engagemang som så många visat för klubben den senaste tiden gör att vi har god förhoppning om att snart vara tillbaka i toppen, där vi hör hemma, säger Solnas ordförande John Carlander till hemsidan.

Den anrika klubbens uttåg tas inte gott emot av basketprofiler, inklusive Sundsvall Dragons headcoach, Tommie Hansson.

– Jag tycker att det är jättetråkigt. Deras damer åkte ut på det sportsliga, men att herrarna sedan gör det på grund av ekonomin... Det är allt annat än bra för svensk basket, säger Hansson.

Vad innebär detta för er?

– Jag vet inte riktigt hur de resonerar i ligan, spelprogrammet kanske ligger kvar som det är. Då blir det färre matcher vilket kan ställa till problem med rytmen som det redan varit strul med under många år.

Att åka ur högstaligan gör troligtvis att det kommer att ske en spelarflykt från Solna. Men att knyta åt sig spelare är inget Dragons lägger vikt på i dagsläget.

– De har några intressanta spelare. Problemet är att vi också har intressanta spelare på just de positionerna. Sedan vet man inte hur deras kontrakt ser ut, det här är så färskt att man inte hunnit fundera på allt sådant här egentligen, säger Tommie Hansson.

Mer läsning

Annons