Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjernborg trivs i nya rollen

Torsdagens seger över Ungern har höjt temperaturen i det tidigare så utskällda basketlandslaget. Men Portugal borta i morgon blir en på måna sätt svårare match.
— Portugiserna är mer svårlästa, hävdar Christer Stjernborg, assisterande svensk coach.

Annons
Sundsvallsbekantingen Stjernborg kompletterar Kostas Flevarakis i ledningen för blå-gult. En duo som efter fyra år fick se ett svenskt landslag vinna en tävlingsmatch i basket.
7367 mot Ungern i Östersund innebär dessutom att chansen finns att säkra fortsatt spel i A-divisionen i kommande EM-kvalturneringar.
Men då krävs seger också mot Portugal i Toledo. Och Stjernborg är hoppfull:
Ungrarna är mer stationära. Storvuxna och skolade på ett sätt som gjorde att vi pressade dom borta och lyckades vinna hemma. Portugal är ett litet knepigare lag att komma åt.
Det handlar om atletiska spelare. Inte lika långa och stora på det sättet, men mycket vältränade och luriga. Det gäller att vi får dom ur rytmen och plockar fram samma inställning som här...
Vinst och Sverige är klart för A-divisionen även nästa år. Stryk och det blir spel i ett nedflyttningskval i Novi Sad om tio dagar.
Som huvudcoacher för Sundsvall Dragons (Stjernborg) och Akropol (Flevarakis) stötte den nya svenska förbundskaptensduon på varandra under vårvinterns SM-slutspel. Dragons vann semifinalserien, men Akropol överrsakade stort och Kostas Flevarakis, med meriter från högsta grekiska proffsligan, hyllades stort.
Ni är inte lika direkt. Hur funkar det, egentligen?
Inga problem. Kostas styr spelarna hårdare och det både behöver och gillar det här nya, unga landslaget. Själv stöttar jag honom i det jobbet, samtidigt som jag bidrar med en hel del kunskaper om våra utlandsproffs. Dessa känner ju Kostas inte till alls...
Den svenska Ligan rycker också allt närmare. Börjar du också snegla mot seriespelet i din nya roll som assisterande också i Dragons?
Nej, faktiskt inte. Har inte hunnit tänka så långt ännu.

Mer läsning

Annons