Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topp 4 viktigare än man kan tro

Två år utanför semifinalspelet får räcka. — Avgör vi i kväll skulle allt bli så mycket enklare och då inte bara ekonomiskt. Vi har ju några kontrakt som ska omförhandlas också, säger Anders Jansson, mångårig klubbdirektör i Sundsvall Dragons.

Annons
Lagets \"tvillingtorn\", landslagsmännen Mike Palm och Joakim Kjellbom, har kontrakt som går ut efter den här säsongen.
Och båda är högprioriterade inför nästa års lagbygge. Som är i full gång.
Jag hoppas vi kan fortsätta bygga laget runt våra landslagsmän. Det är två spelare som betyder otroligt mycket för oss. Och vi vill hela tiden utvecklas och bli ännu bättre.
En rejäl framgång i det pågående SM-slutspelet skulle öppna många dörrar...
Vi var där för några år sedan och vet vad det innebär att tillhöra de fyra bästa basketlagen i landet. Ur ett långsiktigt perspektiv är det jätteviktigt att vi kan komma tillbaka dit, hävdar Anders Jansson.
Dels handlar det om en del pengar, förstås. Exempelvis får man del av fler annonsörer och sponsorer på riksnivå. Och dels skulle det underlätta kontraktsskrivandet både vad gäller att förnya kontrakt med spelare av Palms och Kjellboms kaliber, och i ambitionerna att knyta meriterade nyförvärv till truppen.
Till den senare kategorin kan före detta draken och numera Norgeproffset Björn Risshall räknas in.
I fjol blev det respass i kvartsfinal 13 i matcher mot Plannja för \"nya\" Dragons.
Året dessförinnan missade laget A1, avancerade till åttondelsfinal och slog där ut M7 från Borås innan Plannja blev för svårt i kvarten.
Den här säsongen blev ett lyft seriemässigt och i kvartsfinalspelet mot Jämtland leder Sundsvallslaget med 21 i matcher inför kvällens möte i Östersund.
Vi började om, byggde nytt och har kommit en bit på väg, konstaterar klubbdirektör Jansson.
En seger till för Sundsvall Dragons och saken är klar.
Jag tycker vi leder rättvist i matchserien utan att ha kunnat spela ut Jämtland, som en del kanske trott och räknat med. Men Jämtland har visat att det är ett bra lag. Min känsla är dock att jämtarna liksom bara har sprungit in på planen och lirat, medan vi funderat för mycket...
Även på tränarsidan hoppas Dragons klubbledning kunna förnya kontrakten med duon Christer Stjernborg och Peter Öqvist.
Det finns inga tankar på något byte i lagledningen. Vi är nöjda med både \"Chricke\" och Peter, men vi måste naturligtvis vara överens om tagen och förutsättningen är att båda vill fortsätta jobba tillsammans. Att behålla en av dom känns inte speciellt lockande, klargör Anders Jansson.

Fakta kontraktsläget i Dragons
Gällande kontrakt för 20052006:
Adam Alexander, Henrik Carlsson, Kristian Andersson och Niklas Jönsson.
Utgående kontrakt:
Michael Palm, Joakim Kjellbom, Mike Banks, Johan Sundberg, Rasmus Tordne, Johan Zetterström, Markus Nordlander, James Miller och Alex Wesby.

Mer läsning

Annons