Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast

SM-kvartsfinal 1:
Sundsvall Dragons—Jämtland, Sporthallen 19.04

Annons
LÄGET I LAGEN
Dragons: Alla hela, friska och krya.
Jämtland: Frågetecken för halvskadade Olof Arvidsson (fot) och Keith Vassell (tumme).

COACHSNACK
Dragons: Allt känns bra och det ska bli kul med slutspelsbasket. I första matchen ligger pressen på oss som hemmalag. Klarar vi av att hantera detta bollas pressen över på Jämtland till nästa match, säger Christer Stjernborg.
Jämtland: Det är snart tre år sedan vi senast vann en slutspelsmatch, och då var det faktiskt Sundsvall vi mötte. Vårt mål är att gå längre än vi någonsin tidigare gjort, det vill säga till semifinal, och vi tycker oss ha chansen att klara detta, säger Krister Blomgren.

NOTERA ATT...
...Sundsvall Dragons mött Jämtland två gånger tidigare i tävlingssammanhang den här vintern. Båda dessa matcher har utmynnat i Sundsvallsseger.
...Jämtland har historien eller traditionen, om ni så vill emot sig. Under de senaste 20 åren har jämtarna spelat 63 slutspelsmatcher. Av dessa har endast 14 slutat med seger och hela 49 gånger har det blivit förlust.
...Medelpads basketstolthet hållit sig betydligt längre framme i SM-sammanhang. Under "de goda åren" i slutet av 1990- och början på 2000-talet var Dragons flera gånger i semifinal.
...Dragons har höga snitt, 9693, vad gäller poäng framåt respektive bakåt. En del grön-vit-blå supportrar från andra sidan landskapsgränsen kallar det "run and gun-basket"...

ÖVRIGA MATCHER
I kväll:
PlannjaSallén

Mer läsning

Annons