Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast

Annons
GA-hallen, Helsingborg, 19.04
Helsingborg Pearls Sundsvall Dragons
Läget i lagen
Helsingborg: Fria från sjukdomar och allvarligare skador. Däremot finns småskavanker som hör december månad till.
Dragons: Inga skador, inga sjukdomar.
Coachsnack:
Helsingborg: Kjellbom och Palm är väldigt dominanta, så dom måste vi se upp med. Jag har sett Dragons match mot Sallén och i andra halvlek klev de fram ordentligt. Vi får se vad vi kan hitta på för att få stopp på dem, säger coachen Jay Anderson.
Dragons: Helsingborg är inne i en fin period, så det blir en tuff match. Annars tycker jag att de påminner ganska mycket om Sallén. De har en bra skytt i Stålhandske, de har har längd under korgen i Åkesson och de har en atletisk spelare i position nummer fyra i amerikanen Jordan Harris, säger coachen Peter Öqvist.
Notera att ...
... Pearls är ett annat lag än det Drgaons mötte hemma i Sporthallen i början av november. Duktige amerikanen Jordan Harris har tillkommit och på de senaste åtta ligamatcherna har Pearls sju segrar.
... i kväll går tre landslagsspelare in i elden. En i Pearls, två i Dragons. Jens Stålhandske, Joakim Kjellbom och Mike Palm kommer alla att spela under Christer Stjernborg i landslagsturneringen i Lettland efter julhelgen.
... statistiken säger att Dragons vinner kvällens match. Laget gör i snitt 89 poäng borta och släpper in 82, medan Perals snittar 87 poäng framåt släpper in 77 bakåt hemma i GA-hallen.
... få lag straffar Dragons och Pearls från straffkastlinjen. Dragons toppar tabellen för straffkast med att sänka 79.7 procent av skotten. Pearls är tvåa med 76.65 procent.
Övriga matcher
Jämtland Norrköping
08 Stockholm Sallén
Ockelbo Akropol
Plannja Solna
Fredrik Lindahl

Mer läsning

Annons