Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast Dragons–Akropol

Annons
Sundsvall DragonsAkropol Basket
Sporthallen, 19.04

Läget i lagen
Sundsvall: Niklas Jönsson insjuknade i feber innan matchen mot Jämtland i lördags och är fortfarande inte frisk, så han spelar inte. I övrigt alla tillgängliga.
Akropol: Kommer till spel med samma trupp som senast mot Solna, med undantaget för nyckelspelaren Kingsley Odum. Han är avstängd efter bråket med Lesli Myrthil i den senaste matchen.

Coachsnacket
Sundsvall: För en gångs skull möter vi ett lag som är större än oss. Därför är det skönt att vi har två stora och rörliga spelare, som är mer rörliga än Akropols Martin Ides. Det vi kan göra bättre är att lyfta upp tempot i anfallsspelet och få upp bollen snabbare, säger Peter Öqvist.
Akropol: En match som givetvis är tuff, då Sundsvall är favorit till SM-guldet. Men vi tycker att vi är ganska bra och tanken är att vi ska vinna. Det kommer självklart att vara en nyckel hur det går mellan Ides och Sundsvalls två stora spelare, säger Olle Lundén.

Notera att ...
... båda coacherna räknar med tuffa dueller mellan Michael Palm och Jocke Kjellbom i Dragons mot Akropols Martin Ides, 218 centimeter lång, och Urban Söderman, 206 centimeter lång.
... Akropol slog Norrköping i premiären, men föll senast mot Solna.
... Michael Palm leder returligan i Ligan med 15 returer per match. Gerald Riley bäst i Akropol med 10,5 returer per match.
... Michael Palm har näst mest speltid i Ligan med närmare 38 minuter per match. Gerald Riley spelar mest i Akropol med 34 minuter per match.

Övriga matcher
HelsingborgSolna
08 StockholmJämtland
SallénSödertälje
NorrköpingPlannja

Mer läsning

Annons