Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkast: Sallen– Dragons

Annons
Sallén Sundsvall Dragons
Fyrishov, 19.04

Läget i lagen
Sallén: Eric Elliott, en av de största profilerna i Basketligans historia är tillbaka. Guarden lär bli en rejäl förstärkning för ett redan starkt Sallén. Laget saknar duktige avbytaren Mikael Åhrberg som har åkt på en knäskada.
Sundsvall: Andreas Nilsson och Niklas Jönsson har båda problem med stukade fötter och missar troligtvis kvällens match.

Coachsnacket
Sallén: Att Eric är tillbaka betyder så klart en del, han är en bra ledare på bakplan. Vi är obesegrade på hemmaplan och det ska vi fortsätta vara. En bra defense är grunden i vårt spel, släpper man in 100 pinnar blir det jobbigt att vinna. Sundsvall bekymrar alltid, vi behöver ligga steget före om vi ska kunna ta deras samspelta centrar, säger coachen Henrik Gaddefors.
Sundsvall: Sallén har ett jättestarkt lag med massor av rutin och massor av talang. Vi måste få upp intensiteten så vi inte låter deras många duktiga skyttar få utrymme. Eric Elliott blir så klart en förstärkning för dem, men han är nog mer speluppläggare nu är poänggörare, säger coachen Peter Öqvist.

Notera att...
...Eric Elliott är tillbaka i svensk basket. Och comebacken sker mot Dragons.
...Sallén, trots fyra segrar och blott en förlust, har negativ poängskillnad.
...Fredrik Rosén, med 14,4 poäng i snitt är Salléns bäste skytt. Donta Richardsson (17,7) motsvarande i Dragons.
...Jens Tillman och Fredrik Rosén är etta respektive trea i ligan i skottprocent på tvåpoängare. Sundsvalls Joakim Kjellbom sexa.

Övriga matcher
Plannja Akropol
08 Stockholm Norrköping

Mer läsning

Annons