Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utjämnat i samtliga basketkvartsfinaler

Sallén var på väg att skaffa sig ett kraftigt grepp om basketkvartsfinalen hemma mot Plannja.
Men Luleålagets sista tio minuter gav tillbaka kommandot till favoriterna — och den enda bortasegern i fredagens matcher, 86—75.

Annons
Uppsalalagets skräll uppe i Luleå i onsdags såg ut att följas upp av seger hemma för Sallén. Laget hämtade in en dålig start där Plannja ledde med 124 efter några minuter.
Men inför sista perioden var det hemmaledning 7661. Då tog Plannjas stjärntrio Fred Drains, Eric Taylor och Håkan Larsson över och efter 258 i sista vann regerande mästarna med 8675. Den nämnda trion stod för totalt 59 poäng.
Luleålaget seger var inte oväntad men stack ut på ett annat sätt.
I övriga matcher var det nämligen hemmalagen som stod som segrare, vilket gör att samtliga kvartar är utjämnade till 11.
I mittderbyt mellan Jämtland och Sundsvall orkade inte Dragons ikapp och fick ge sig med 9589. Stockholmsderbyt i Rinkeby mellan Akropol och Solna slutade 7968 och Akropol ger sig inte så enkelt i det som verkar bli lagets sista säsong i basketligan.
En stark andra period av Norrköping i Mässhallen avgjorde mot Södertälje. George Gervin och Nicholas Eppehimer var frontfigurer och satte 35 respektive 34 poäng i matchen som till slut skrevs till 116104 till hemmalaget.

Mer läsning

Annons