Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basketsuget blev för stort

/
  • Det tog inte många månader innan André Nilsson började längta tillbaka till basketen.
  • André Nilsson är säker på att det kommer bli mycket med både skolan och basketen, men det är inget han oroar sig för.

André Nilsson trodde att han var klar med basketen – nu gör han comeback.
Efter ett år i skolbänken kände han att studierna går att kombinera med elitidrottande.
– Det kommer bli tufft, men när jag gett mig in i något så avslutar jag det, säger han.

Annons

André Nilsson studerar sedan ett år tillbaka på Mittuniversitetets energiingenjörsprogram, när han påbörjade utbildningen var basketsuget borta men det dröjde inte länge innan han ville komma tillbaka till moderklubben Sundsvall Dragons.

– Jag behövde bara får lite distans. Nu när jag har skolan så blir basketen roligare, det är inte bara fokus på en sak i vardagen längre.

Att ha en varierad vardag är något André Nilsson tycker är viktigt.

– Jag tror att det är nyttigt för alla människor. Nu får både kroppen och huvudet stimulans. Dessutom känner jag att jag kan fokusera mer på det positiva med basketen. Förut var det mycket fokus på det negativa och det kunde dra ner mig.

Men han har fått jobba hårt för att få en plats i Dragons a-trupp. André Nilsson tycker att han är i bättre form än vad han varit tidigare.

– Det har blivit mycket fysträning under sommaren. Jag visste att det behövdes för att jag skulle kunna försäkra mig om ett kontrakt. Fysiskt är jag starkare än tidigare men basketmässigt så har jag en del att jobba tillbaka.

Head Coach Hansson tippar att hans Dragons kommer att placera sig i toppen av tabellen.

– Det är klart att vi kan hamna högt, men det är många delar som måste fall på plats först. Det är många nya spelare och själv har jag inte riktigt vant mig vid det nya spelsystemet, säger André Nilsson.

Han förklarar att Dragons spel, under förre tränaren Peter Öqvist, var uppbyggd på ett grundspel men att de nu i stället fokuserar på enskilda spelstrategier.

– Jag har spelat Peters spel i många år så det kommer ta ett tag att anpassa sig.

Trots det obekanta spelet och heltidsstudierna så har André Nilsson höga förväntningar på säsongen.

– Det är guld som gäller, man kan inte sikta på att bli trea. Varenda lag, även om de säger något annat, vill ta guld. Det vore idiotiskt att sikta på något annat.

Mer läsning

Annons