Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BBK Sundsvalls framtidsplaner – siktar på två lag: "Inget är klart ännu"

Sakta men säkert börjar uppbyggnaden av BBK Sundsvall ta form. Men arbetet med att rekrytera spelare och coach till laget är ännu inte klart.
– Den ekonomiska biten måste bli klar först, säger Lars Kallin, ordförande.

Annons

Ordförande Lars Kallin

Efter Dragons konkurs börjar basketföreningens nya lag ta form. Styrelsen sattes inte i någon lätt situation. Men i söndags hölls ett bildandemöte om BBK Sundsvalls uppbyggnad. Tanken är att det ska bildas två lag, ett A-lag som räknar med att spela i division II och ett utvecklingslag.

– Tanken med utvecklingslaget är att spelarna ska kunna slussas till första laget. Vi har möten och jobbar för det här nästan varje dag för att få till det. Det är ändå positivt att vi är på väg att starta upp en ny förening, säger Lars Kallin.

Men vilka som blir tränare och tar övriga roller, som delas ut i klubben är något som Kallin inte vill uttala sig om ännu.

– Det är ingenting som är klart, ekonomin spelar också in. Allt beror på hur mycket pengar vi har. Men jag hoppas att det är klart inom två till tre veckor. Jag kommer aldrig att sätta oss i det ekonomiska läget som vi var i förr, det kommer jag inte vara med på, säger Kallin.

Läs också: Efter konkursen – så går Sundsvall Dragons vidare: "Lutar åt en ny förening"

Det är fortfarande oklart vilka som kommer att spela för laget, men framförallt vill man värva lokala spelare.

– I förstahand ska vi börja bygga med eget material, vi vet inte hur många Dragons spelare som väljer att ansluta sig till oss eller som söker sig till andra lag. Det finns färre platser på den nivån med tanke på att både Dragons och Örebro är ute ur bilden, säger Lars Kallin.

Kallin anser att man bör lägga mer fokus på ungdomsverksamheten.

– Den var större på 80-talet än när vi varit i ligan i 20 år, det finns en orsak till det och det är att man jobbat för lite med ungdomsverksamheten.

Läs även: Just nu: Så heter Sundsvalls nya basketförening

Nästa helg spelar regionlagen mot varandra i Miki Herkel-Cup. Sundsvall tillhör region norr, en kille och två tjejer har blivit uttagna. Från regionsturneringen tar man sedan ut en landslagstrupp.

– Det är en målsättning, det är inte ofta vi får iväg spelare för att representera Sundsvall i Norrlandslaget. Jag vill få fler att spela basket i Sundsvall, säger Lars Kallin.

Kallin nämner den tidigare lagkaptenen i Sundsvall Dragons Adam Alexander som en vikig pusselbit.

– Han är jätteviktig för det här laget och även viktig på sikt för att det ska finnas ett division l lag.

Mer läsning

Annons