Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cup med glädjen i fokus

/
  • KFUM Kometerna tog en fin andraplats i sin egna cup.I laget ingick bland annat fr.v Jimmy Valdemarsson, Oscar Wiberg, Jonas Rhudin,  Liliana Nilsson, Ermin Kurtovic, Per Hedman och Petter Unander
  • Christer Carlsson i KFUM Kometerna och Dennis Ahl i Uppsala kämpade hårt i finalen av Kometencupen.
  • Jimmy Norin lade i de första två poängen för KFUM Kometerna i finalen mot Uppsala.
  • Ermin Kurtovic är en av tio spelare som spelade helgens cup för hemmalaget KFUM Kometerna.
  • KFUM Kometerna hade det tufft mot Uppsala, men Petter Unander och lagkamraterna bet hela tiden ihop och slutade aldrig kämpa.
  • Gustaf Ljungberg och Sio Akay utkämpade flera tuffa dueller i finalen av Kometencupen.
  • KFUM Kometerna tog en fin andraplats i sin egna cup.I laget ingick bland annat fr.v Jimmy Valdemarsson, Oscar Wiberg, Jonas Rhudin,  Liliana Nilsson, Ermin Kurtovic, Per Hedman och Petter Unander

KFUM Kometerna tog sig hela vägen till final i sin egna cup. Där blev Uppsala för svåra, men hemmalaget tog förlusten med ro.

– Vi får vara nöjda. Det har varit hård konkurrens, säger Jimmy Norin, spelare i KFUM Kometerna.

Annons

Den nystartade föreningen KFUM Kometerna stod som värd för en basketcup för utvecklingsstörda. Fyra lag stod för motståndet, Uppsala, BK Framtiden från Ockelbo, Alvik och KFUM Central.

KFUM Kometerna har elva spelare som tränar och tio av dem fanns med i Kometencupen. Det är enda tillfället den här säsongen som laget har möjlighet att spela matcher.

– Tidigare hade Ockelbo en cup, men så tappade de sin ledare. Nu har de fått en ny ledare, men hann inte styra upp någon cup den här säsongen. Vi hoppas att Uppsala och Alvik ska kunna få till något till nästa säsong, så vi får mer utbyte, säger Johan Karlsson, coach i KFUM Kometerna.

Sundsvallslaget vann alla utom en match under helgens grundspel. Det ledde till final mot Uppsala. Kometerna hamnade tidigt i underläge,men spelarna höll hela tiden modet uppe och peppade varandra högljutt från bänken.

– Härligt!

– Nu kör vi!

– Kom igen KFUM!

Uppsala ledde med 12–2 i halvtid och vann till slut med 21–6. Enligt Jimmy Norin finns det mycket nyttigt att ta med sig från förluster.

– Uppsala var duktiga. När man förlorar lär man sig vad man behöver träna mest på. Vi behöver träna mycket på försvarsspel.

Själv har han spelat basket i åtta år och fastnade för sporten när ledare från Sundsvall Dragons kom till hans skola och lät eleverna testa.

– Jag hade spelat basket tidigare och var sugen på att börja igen. Det är bra att vara lång när man spelar basket, som jag är, säger Jimmy Norin.

Ja, så är det. Men ännu viktigare är det att ha glädje och passion i sporten och det fanns verkligen hos deltagarna i Kometencupen.

Annons