Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons coach kan tvingas avstå från tränarrollen nästa säsong: "Klart att det är tufft"

Tiden efter Sundsvall Dragons konkurs tog hårt på coachen Tommie Hansson.
Nu har han börjat titta efter andra ingångar än basketjobben. "Jag vill ju coacha, så det är klart att det är tufft", säger han.

Annons

Tommie Hansson coachade Sundsvall Dragons under två säsonger.

Efter Sundsvall Dragons konkurs för snart två månader sedan var coachen Tommie Hansson totalt utbränd.

Han hade jobbat hårt och berättade för ST-sporten att han tappat all energi och glädje i och med den ekonomiska krisen föreningen gick igenom samtidigt som ett slutspel i Basketligan skulle spelas.

Sedan dess har han tagit det lugnt. Ett par veckor efter konkursen berättade han om den tuffa tiden efter föreningens konkurs.

– Man har blivit väldigt bränd av den här situationen. Glädjen finns inte där, den är förbrukad av ett par personer.

– Jag tar det väldigt lugnt just nu. Jag har passat på att resa och hålla mig så långt bort från basketen det går faktiskt. Jag känner att jag måste hitta glädjen och energin i det igen, innan jag kan hoppa på något nytt och fatta några beslut, sa han till ST-sporten då.

Läs också: Tommie Hansson om framtiden – och tuffa veckorna efter Dragons konkurs: "Glädjen har förbrukats av ett par personer"

Nu för han diskussioner med både svenska och utländska lag och hoppas att det ska leda till ett coachningsuppdrag även nästa säsong.

Men det är långt i från säkert.

– Det finns ett begränsat antal basketjobb och de flesta var redan tillsatta när Sundsvall gick i konkurs, säger Tommie Hansson och fortsätter:

– Det är klart att jag vill coacha, men om det inte dyker upp något konkret så måste jag titta åt andra håll, jag måste ju ha ett jobb.

Läs också: Sundsvall Dragons nya käftsmäll – anmäls av konkursförvaltaren: "Siffrorna visar helt fel"

Många utlänska klubbar har precis avslutat säsongen och några av dem har Tommie Hansson kontakt med, men han har även andra civila jobberbjudanden på gång.

– Jag fick faktiskt ett sms för tre minuter sedan kring en civil ingång. Som sagt, jag vill helst coacha, men jag behöver en inkomst också, säger han och fortsätter:

– Oavsett vad som händer så kommer jag inte att lämna basketen. Jag har fortfarande en roll i basketförbundet och så och den kommer jag att ha kvar, men sen får vi se vad som händer, säger han.

Läs också: 5,5 miljoner i skulder – här är hela kravlistan på Sundsvall Dragons

Mer läsning

Annons