Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palm lämnar Dragons

/

I fjol försvann Joakim Kjellbom.
Nu väljer även det andra av de tidigare så omskrivna tvillingtornen att lämna Sundsvall Dragons.
– Jag är redo för en ny utmaning, säger Mike Palm.

Annons

Mike Palm är den spelare som – tillsammans med lagkaptenen Adam Alexander – längst tillhört 2009 års svenska mästare i basket.
Men efter sex år i Sundsvall Dragons står det nu klart att han lämnar klubben.

– Sex år är sex år... Det här har vuxit fram ömsesidigt och båda parter kände att vi kanske behövde göra så här. Samtidigt är det tråkigt, Mike är en fantastiskt fin kille på alla sätt och vis, säger klubbdirektören Anders Jansson.

Palm själv:
– Jag har varit här länge och gillar stan, Sundsvall är som mitt andra hem nu. Under alla år har vi haft bra lag där alla kommit överens och jag har fått många nya kompisar. Jag vill tacka stan och Sundsvall Dragons organisation som gjort att jag haft en så fantastisk tid här.

Han säger att han är öppen för det mesta, men att det känns mest realistiskt att han spelar i Sverige även nästa säsong.
– Min flickvän kommer från Jönköping och det skulle vara kul att komma lite närmare. Vi får se vad som händer, jag har ingenting på gång än.

När Mike Palm nu lämnar kan man säga att en epok i Dragons historia går i graven.
Tillsammans med vapendragaren Joakim Kjellbom utgjorde Palm under flera år lagets så kallade tvillingtorn. Kjellbom försvann som bekant till Norrköping inför den här säsongen och till 2009/10 står man alltså utan båda tornen.
– Vi ändrade lite under den gångna säsongen och gick ifrån det som vi byggde kring tvillingtornen. Vårt spel var lite mindre lättläst i år, säger Jansson.
Han fortsätter:
– Palm lyfte vårt spel rejält de första åren och han ska ha credit på alla sätt och vis. Vi önskar honom lycka till var han än landar.

Vad har han betytt för Dragons?
– Jättemycket. Det är en fantastisk människa och en duktig basketbollspelare. Men han har varit lite av en doldis egentligen. Han vill inte synas så mycket.

Med Palm tappar Dragons en hel del längd, 209 centimeter närmare bestämt. Jansson är dock noga med att påpeka att man valt att förlänga med och satsa på egna talangen André Nilsson, 207 centimeter och även han center.
– Det är väl så att vi måste föryngra på vissa positioner någon gång.

På samma sätt kan det också vara dags för en spelare att söka nya utmaningar efter sex år i en och samma klubb. Och det är ju inte helt fel att sluta på topp...
– Jag fick avsluta på bästa tänkbara sätt, säger den regerande svenska mästaren Mike Palm.
Och skickar en hälsning till basketintresserade Sundsvallsbor:
– Jag har ju min highlightssida på webben (www.dragonmix.net), om någon skulle vilja ta över den så lämnar jag gärna över den till staden.

Mer läsning

Annons