Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Barthold förlänger med Luleå Basket

Anna Barthold från Sundsvall har valt att förlänga kontraktet med svenska mästarna Luleå Basket. Det trots flera internationella anbud.

Annons

Anna Barthold tar emot pokalen efter Luleå Basket vunnit SM-guldet i slutet av april.

Anna Barthold annonserade i februari att hon slutar i landslaget. Det stoppade henne dock inte från att ta sitt Luleå Basket till SM-final och senare SM-guld, det tredje raka för klubben.

LÄS OCKSÅ: Anna Barthold på väg att uppfylla löftet till sin avlidne mamma: "Det här är för henne"

Luleås lagkapten medger att hon jagats av flera internationella klubbar efter guldet.

– Jag har haft några förslag från Europa och några i Sydamerika. Det har varit lite blandat. Som min agent sa, har man haft en så bra säsong finns det intresse, säger Barthold till NSD.se.

Trots det väljer hon alltså att förlänga sitt kontrakt med mästarklubben.

– Jag har funderat sen förra säsongen tog slut. Det är många faktorer som man ska ta hänsyn till och som man ska fungera innan man tar ett beslut. Jag trivs i Luleå och det känns jättebra att vara överens med klubben. Med det sagt är det klart att jag har funderat lite på de andra alternativen. Jag är väldigt ödmjuk över att jag får vara kvar i Luleå.

Barthold är 36 år, men än är det inte dags att lägga ner spelarkarriären.

– Klart man tänker på framtiden. Det är en fråga jag har fått sen jag var 30, när ska du lägga av? Det är så i svensk basket att folk lägger av runt 30. Jag förstår frågan. Jag känner att jag presterat väldigt bra basket senaste säsongen. Det hade känts helt fel om jag skulle lägga av. Det känns jättebra i den här gruppen.

Mer läsning

Annons