Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragons startade med förlust

Försäsongspremiären slutade i moll för Sundsvall Dragons. Jämtland vann med 76-72 sedan Niklas Larsson satt en trea i slusekunderna,

Annons

Matchen spelades i Fränsta och föregicks av ett möte mellan klubbarna division 1-lag, Orongo och Jämtland U som gästerna vann med 84-56.

Huvudmatchen blev tempostark och rafflande, med mängder av vilja och energi från båda håll. Lagen turades om att ha ledningen, men i tredje och fjärde perioden kopplade Jämtland ett litet grepp.

Torbjörn Gehrkes lag ledde som mest med 63-56, men Sundsvalls främste spelare, Charles Barton J:r, sköt hemmalaget tillbaka i kontakt. Barton drivade ofta och framgångsrikt på korgen, något Jämtland inte hade något riktigt vapen mot.

Sundsvall hade 69-69 med 1.51 kvar, men då gjorde Jämtland ett sista och avgörande ryck. Nye pointguarden Corin Henry klev på allvar in i bilden och satte först en tvåa och frispelade sedan Markus Molenius vid ett inkast.

Det gav Jämtland 73-69. Tommie Hansson tog time out och hittade sedan ett spel där Ernests Kalves blev fri på kanten för en trea; reducering 72-73.

Slutrepliken blev dock Jämtlands. Niklas Larsson fick bollen i hörnet och sänkte en lång trea. Då var det schack och matt för Sundsvall.

Dragons hade sin bästa period i första halvlek, då man spelade med högt tempo och hårda attacker på korgen. Nye Ernests Kalves imponerade med sin allsidighet. 20 poäng, varav två treor. Barton och nye Jordan Downing också nyttiga i sitt attackerande anfallsspel. Kanske är det här säsongens då Barton får sitt stora genombrott.

Sundsvall kom till spel utan Hlynur Baeringson (spelar EM-slutspel med Island), André Nilsson (på begravning) samt den nye amerikan som är på gång

Enligt uppgift är det Ray Willis det handlar om. En 26-årig komboguard på 199 centimeter.

Mer läsning

Annons