Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Dragons kris – storstjärnan Charles Barton tränar med regerande mästarna

/


Han blev årets guard i basketligan.


Men efter Sundsvall Dragons konkurs måste Charles Barton Jr söka sig vidare.


Just nu tränar han med svenska mästarna Södertälje Kings.

Annons

LÄS OCKSÅ: Dragons coach tvingades sälja aktier och fonder för att klara vardagen

Med siktet inställt på landslagsspel och EM-kval i sommar är det kanske inte så märkligt att 24-årige Charles Barton Jr väljer att sommarträna i Södertälje, under förbundskapten Vedran Bosnics ledning.

– Jag ska försöka ta en plats i landslaget och självklart kommer vi närmare varandra som coach och spelare om jag är här och tränar för Vedran. Jag har ju spelat för honom i landslaget förut i Universiaden (2013) så vi känner varandra redan, säger Charles Barton till Sporten efter ett träningspass i Täljehallen.

– Jag har snackat med Vedran om att komma hit och träna i sommar, det är bästa möjligheten att utvecklas i Sverige. Och han var intresserad av att ha mig här, säger Charles Barton, som inte har bestämt hur länge han ska träna med Kings.

– Jag vet inte hur länge jag kommer att vara här, vi har inte satt något slutdatum.

Huruvida svenska mästarna Kings är ett alternativ även för kommande säsong vill han inte prata om än. Inte heller om han tänker sig ligaspel eller om han i första hand siktar mot spel i utlandet.

– Just nu fokuserar jag bara på att bli bättre, det andra kan jag inte svara på, säger han.

Helt klart är i alla fall att det inte blir spel i Sundsvall. Klubben som satsade på honom efter en collegekarriär på Oregon State University som aldrig riktig tog fart, klubben där han efter ett hyggligt rookieår i ligan exploderade den gångna säsongen och till slut med ett snitt på 18 poäng och sex framspelningar per match utsågs till årets guard i ligan, den klubben finns inte längre efter konkursbeskedet i början av maj.

– Det är tråkigt, Sundsvall är en bra basketstad och de borde ha ett elitlag där med den fanbasen och allt basketfolk i stan. Men jag tror att de kommer att komma tillbaka. Jag tror att det kommer vara mycket folk som stödjer basketen i Sundsvall även i fortsättningen., säger Charles Barton.

Kan du tänka dig att återvända till Sundsvall i framtiden?

– Inte nu i division två i alla fall, det dröjer nog några i så fall. Men Sundsvall tog in mig och gav mig chansen och jag har mycket kärlek för Sundsvall.

Hur ser du på senaste säsongen?

– Att bli årets guard är så klart något jag är stolt över, men man kan alltid bli bättre. För lagets del tycker jag att vi gjorde en okej säsong. Vi hade en dipp på åtta nio matcher när det var mycket strul med ekonomin, men sen kom vi tillbaka i slutspelet och gav Norrköping en match.

LÄS OCKSÅ: Dragonsspelare utsett till årets guard

Mer läsning

Annons