Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll är det "do or die" för Dragons

Glöm grundserien och de tidigare kvartsfinalmatcherna. I kväll ställs allt på sin spets. — It\'s do or die, säger Sundsvall Dragons amerikan Alex Wesby.

Annons
I och med onsdagens Sundsvallsförlust tvingade Jämtland fram en femte och avgörande kvartsfinal.
Nu är det verkligen klyschan vinna eller försvinna som gäller. Och allt annat än avacemang till semifinal vore ett misslyckande för Sundsvall. Jämtland har överraskat i kvarten och kommit tillbaka två gånger.
Men pressen avskräcker inte Alex Wesby. I stället tror han att det kan vara en avgörande faktor i jakten på ett avancemang.
Kanske behöver vi känna press för att lyckas helt enkelt. Det här var verkligen en väckarklocka, funderar amerikanen samtidigt som han cyklar på en träningscykel på gymmet för att mjuka upp kroppen inför fredagens match.
Han erkänner att onsdagens förlust tog hårt.
Jag har inte fått så mycket sömn i natt. Jag låg och funderade på matchen, säger han och fortsätter:
Jämtland är bättre än vad alla tror. I början av säsongen var de som ett helt annat lag. Och Andrew Mitchell var skadad och det betydde mycket, säger Alex Wesby.
Nu ligger ligans artist Andrew Mitchell i topp i slutspelets poängliga, liksom han gjorde i grundserien. Då låg Alex på tredje plats med 22,25 poäng i snitt per match. Efter slutspelets fyra matcher har Wesby halkat ned till tionde plats, med 18,25.
Det är mycket tuffare nu när det är slutspel, det går inte att jämföra. Och jag har missat skott som jag sätter i normala fall.
Beror det på att det är slutspel och att du inte har rutin nog?
Jag har rutin från slutspel. På college slog vi ur underläge, men vann ändå mästerskap och så har jag spelat slutspel i Österrike där vi tog oss till final. Så det beror inte på orutin, jag måste ta skott i bättre lägen.
Alex Wesby har haft problem med en fot, vilket innebar att han missade ett par matcher i grundserien. Sundsvall värvade Rico Alderson från Haifa BC i Israel som en säkerhetsåtgärd inför slutspelet, men affären gick i stöpet efter den sista dagen för nya värvningar.
Därför har laget fått klara sig utan förstärkningar.
Skadan ställde till det lite för mig, men min fot är okej nu. Jag har fått byta skor eftersom de andra var för mjuka, och det har jag väl lite känningar av, men det är inga stora problem, försäkrar Wesby.
Wesby säger att hela laget har förstått allvaret.
Det gamla är glömt, nu är det full fokus på den här femte och avgörande matchen.
Det är det enda som betyder någonting.
Vad man har gjort tidigare under säsongen spelar absolut ingen roll nu. Men vi vet att vi kan spela bättre än dem och det gäller att matcha deras styrka. Det här kommer att bli en riktig kamp, säger Alex Wesby.

Mer läsning

Annons