Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läget i Dragons inför kvällens match

EcoÖrebro–Sundsvall Dragons, Idrottshuset, 19.04.

Annons

Läget i laget

Alla Dragonsspelare är tillgängliga för spel.

Coachsnack

Tommie Hansson, Dragons: "Eftersom vi mötte Örebro i tisdags blir det lite slutspelskaraktär, man analyserar senaste matchen, ändrar lite småsaker innan det är dags för match igen".

"Det finns detaljer i anfallsspelet som måste bli bättre, visserligen gjorde vi 102 poäng och hade hög skottprocent, men vårt halvplansspel måste bli bättre. Defensivt måste vi spela med högre intensitet i 40 minuter, sist blev det många slarviga misstag. Vi vet vad vi ska göra, men vi gör det inte, i princip av ren lathet. Det måste vi ändra på."

Motståndarprofilen

6) Clifford Colimon. Den ende i Örebro som verkligen kunde hota Dragons i Sporthallen i tisdags, möjligtvis tillsammans med ex-draken Miklos Szabo. Collimon skickade i 26 poäng och satte två av lagets tre trepoängare. Kvick och rörlig lirare som Dragons minsann får se upp med. Amerikan som mäter 182 centimeter i strumplästen.

Notera att ...

... en seger är ett måste för att Örebro inte ska förbli fast förankrat i botten. Laget har samlat ihop åtta poäng och är åtta efter Nässjö som just nu har den sista slutspelsplatsen.

... Örebro och Sundsvall har mötts 22 gånger i Basketligan. Och statistiken är förödande för laget från Närke. Ingen match har slutat med seger.

... Dragons prioriterar att få ett extra träningstillfälle och väljer att resa ner till Örebro på matchdagen.

Mer läsning

Annons