Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palm tillbaka i landslaget

Han har tackat nej flera gånger om. Men ändrade sig i sista stund. I går anslöt Dragonsspelaren Mike Palm till landslaget för att hjälpa Sverige att hålla sig kvar i EM:s A-division.

Annons
Det svenska landslaget har haft stora problem med spelare som varit skadade eller tackat nej till landslagsspel.
Mike Palm är en av dem som varit med under ett par år, men inte spelat så mycket. Inför sommarens EM-matchande valde han att tacka nej.
Jag har inte hunnit med fysisk träning under de två somrar jag varit med landslaget och har därför inte känt mig förberedd på säsongen. Nu har jag hunnit träna ordentligt i stället, säger Palm som räknar med att ha byggt upp sig åtta kilo under sommaren.
Landslagsledningen har kontaktat Palm flera gånger och att Sundsvall Dragons skulle till Östersund det här veckoslutet för träningsmatcher gjorde att valet att tacka ja till landslagsspel inte blev så svårt. För landslaget möter Ungern i just Östersund i morgon.
Jag skulle vara här ändå. Och jag kommer att ge 100 procent till landslaget.
Mike Palm ersätter skadade Inus Norville och räknar själv med att agera backup till sin klubbkamrat Jocke Kjellbom.
När Jocke hamnar i foulnöd behövs det en till på hans position. Och jag hoppas att ingen hoppas att jag ska uträtta stora saker här, jag har trots allt aldrig varit etablerad i landslaget utan endast gjort ungefär fem poäng och tagit tre-fyra returer per match.
Sverige har ingen chans att gå till EM-slutspel. Däremot handlar det om att bli tvåa i gruppen för att slippa spela i nedflyttningsserien med övriga grupptreor.
I morgon möter Sverige redan klara gruppsegraren Ungern och på söndag spelas sista kvalmatchen borta mot Portugal.
Vinner vi på torsdag räcker det om vi vinner med en poäng mot Portugal på söndag. Vid förlust på torsdag måste vi vinna med sju poäng på söndag, säger Palm.
Landslagets assisterande coach Christer Stjernborg är glad åt förstärkningen i allra sista stund.
Han har just varit och tittat på sina motståndare och vet vad som krävs.
Det är kul att Palm vill ställa upp. Han är visserligen inte samma spelartyp som Inus Norville, men de spelar på samma position. Och det kommer att bli matchen på söndag som avgör, säger Stjernborg.

Mer läsning

Annons